Afbeelding
Wilco Willemse

Pompoenen bij Grote Dorpssoep Amerongen

21 oktober 2018 om 06:24 lokaal

AMERONGEN Tijdens de Uitmarkt vorige maand werd voorzichtig gestart met een nieuw Amerongs initiatief: de Grote Dorpssoep. Na Leersum en Doorn kon Amerongen niet achterblijven met het succesvolle concept van Samen Soepen. Maar liefst 70 liter courgettesoep werd geserveerd aan de bezoekers. Op donderdag 25 oktober is de tweede Grote Dorpssoep.

Wilco Willemse

Eén van de soepmakers is Dita Haze: ,,Vorig jaar deed ik mee aan de wedstrijd 'De Gouden Soeplepel' en daar werd ik aangestoken door het verbindende effect van samen koken en eten. In Leersum wordt al een paar jaar heel succesvol 'gesoept' en toen mij ter ore kwam dat men in Amerongen ook wilde starten, heb ik me meteen aangemeld."

STUURGROEP Samen met Jacqueline Catsburg en Mirjam Schennach vormt Haze nu de stuurgroep. ,,Er zijn nog vijf mensen aangehaakt om mee te organiseren. We zoeken nog wel wat vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld om onze social media te verzorgen."

WERKZAAM Mirjam Schennach is werkzaam bij De Proloog en kan vanuit die rol de Grote Dorpssoep faciliteren: ,,Het is fijn dat we een grote keuken hebben. Daar kunnen we als team de voorbereidingen doen en samen koken. Ingrediënten komen zo veel mogelijk uit de buurt. Zo heeft Dita een eigen groentetuin en kunnen we ook aankloppen bij de moestuinen van De Parel, Zuylestein, Kasteel Amerongen en Tuinderij Ganzert. We willend e soep gratis kunnen aanbieden, dus moet er low budget gewerkt worden. We kunnen wat dat betreft nog wel wat steun gebruiken. In december is de statiegeldpot bij de Jumbo voor ons."

De 25e staat er pompoensoep op het menu. Haze: ,,Echt van dit seizoen en heel erg lekker. We maken er een familie-evenement van. De bieb draait een familiefilm en er is een vuurkorf met marshmallows. De film begint om half vier en om vijf uur eten we soep. Iedereen is welkom."

advertentie
advertentie