In een oude kast maakte Van der Steen een paar noodverblijven voor dieren.
In een oude kast maakte Van der Steen een paar noodverblijven voor dieren. Wendy van der Steen

Dierendag kan altijd mooier

4 oktober 2018 om 13:15 lokaal

AMERONGEN Jarenlang ving Wendy van der Steen dieren op in Amerongen. Als vrijwilliger, zonder subsidie of andere inkomsten. Voor de dierenambulance, de dierenbescherming, dierenartsen en het asiel was zij vaak degene die de eerste verzorging van de dieren op zich nam.

Wilco Willemse

In haar huis, haar tuin en schuur was het altijd druk met konijnen, duiven en egels. Zelfs geiten en schapen werden liefdevol opgevangen en verzorgd, tot de dieren herplaatst konden worden. Sinds de relatie met haar man op de klippen is gelopen, heeft Van der Steen geen ruimte meer om dieren op te vangen.

KENNISSEN Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Van der Steen: ,,Ik woon nu bij kennissen en daar probeer ik toch nog wat voor de beestjes in nood te doen. Van een oud wandmeubel heb ik een paar kleine hokjes kunnen maken waar ik bijvoorbeeld een kitten, een gewond egeltje of een vogel in kwijt kan.

Voor de dierenbescherming was ik altijd beschikbaar als opvangadres en ook voor De Hazenberg en de dierenambulance heb ik veel dieren opgevangen om de eerste zorg te verlenen, tot er plek was in het asiel of op andere adressen."

WOONRUIMTE Van der Steen is naarstig op zoek naar woonruimte: ,,Het liefst zou ik weer veel meer dieren op willen vangen. Het is zo fijn daar iets voor te kunnen betekenen. Daar kreeg ik altijd veel hulp bij van mensen uit de buurt. Voor hun was mijn opvang ook een plaats om even bij te kletsen en een bakkie te doen. De sociale functie van zo'n plek moet je niet onderschatten. Ik ben naarstig op zoek naar woonruimte, het liefst met een tuin, zodat ik weer wat dierenverblijven kan maken."

De gemeente ging al bij Van der Steen op bezoek. Van der Steen hoopt snel een oplossing te vinden voor haar woon- en opvangprobleem.

advertentie
advertentie