ANWB Fietsverlichtingsactie bij de Inloop Driebergen

1 oktober 2018 om 10:56 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht.

Daarom heeft De Inloop Driebergen i.s.m. het Repair Café zich aangesloten bij de fietsverlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade. Zodat iedereen met goede fietsverlichting op pad kan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Janneke Stoevelaar, coördinator van de Inloop: “Enthousiaste vrijwilligers van het Repair Café helpen inwoners van Driebergen graag bij het checken en repareren van de fietsverlichting. Net als bij het Repair Café is iedereen welkom en wordt men gratis geholpen door onze vaklui.”

De fietsverlichtingsactie is op woensdagmiddag 10 oktober van 12.30-15.30 bij de Inloop in de Delerij aan de Oranjelaan 73 in Driebergen. Het Repair Café heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen om fietsverlichting te controleren en eventueel te repareren.

 

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van circa 11.00 vrijwilligers meer dan 2.600 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: anwb.nl/lichtbrigade

advertentie
advertentie