Terechte overwinning Hemur Enge in Heuvelrugderby

30 september 2018 om 14:50 Sport/sport Deel je nieuws

Terechte overwinning voor Hemur Enge in Heuvelrugderby

Ook dit jaar staat de heuvelrugderby tuusen KC Doorn en Hemur Enge weer 4 keer op het programma. De afgelopen seizoenen ging de winst bijna altijd naar Hemur Enge. Dit seizoen dacht KC Doorn dat er meer in het vat zou zitten, mede gezien door de verjonging die Hemur Enge dit jaar binnen zijn selectie heeft doorgevoerd.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd verscheen er een voorbeschouwing op de website van KC Doorn met als kop “Kan KC Doorn de korf vinden”. Deze voorbeschouwing was voor de Amerongers meer dan genoeg reden om alles te geven om ook deze keer de punten in huis te houden.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Hemur Enge zette lange aanvallen op en was daarmee redelijk succesvol. KC Doorn koos vooral voor het schot buiten de 5 meter en pakte daar de doelpunten mee. In het tweede gedeelte van de eerste helft namen de Amerongers steeds meer het heft in handen en de gasten uit Doorn hadden daar eigenlijk geen antwoord op.

De consequent en prettige leidende scheidsrechter Landsmeer bestrafte een aantal overtredingen van KC Doorn met een strafworp. Mede hierdoor bouwde Hemur Enge gestaag door aan een voorsprong. Tekenend voor de onmacht van Doorn was de wissel van de tegenstander van Anouk Ruitenberg, die haar alleen via overtredingen kon afstoppen. De kleedkamers werden met een 7-4 voorsprong voor de ploeg uit Amerongen opgezocht.

Na een boeiende en felle, maar sportieve 1de helft, kreeg Hemur Enge een tweetal grote kansen om een gat van 4 punten te slaan, maar deze kansen werden jammerlijk gemist. Mede hierdoor kreeg KC Doorn de kans om zich terug te knokken in de wedstrijd en na 15 minuten was de stand 9-8 en lag de wedstrijd weer volledig open.

De coaches van Hemur Enge plaatsten hierom een aanvallende wissel door René Nell in te brengen om een doelpunt te forceren. Deze opzet slaagde, aangezien een wederom onhandige actie onder de korf aan Doornse kant, terecht werd bestraft met een strafworp. Fons Gerritsma had vandaag zijn vizier op scherp staan en benutte deze kans feilloos. Hierna pakte de door Technivorm gesponsorde geel-zwarte formatie de draad weer op en liep gestaag uit naar een 14-9 eindstand. De vreugde aan  Amerongse kant en het verdriet aan Doornse kant waren na afloop groot. Het komend seizoen krijgt KC Doorn echter nog 3 maal de kans op revanche. De Amerongse formatie is dus gewaarschuwd, ze zullen telkens een top op het bot gemotiveerd KC Doorn tegenover zich treffen.