SVL- WNC 1-0

30 september 2018 om 11:38 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 29 september 2018.

Juist de enige twee ploegen die vorige week bij het begin van de nieuwe competitie hadden gewonnen, troffen elkaar zaterdag in Langbroek. Het ging dus gewoon om de eerste plaats op de ranglijst, voor wat dat op dit moment waard is natuurlijk.

Het leek in het begin of SVL wat terughoudend speelde terwijl WNC uit Waardenburg het spel maakte. Zeker in het eerste kwart van de wedstrijd.

In minuut 17 behoedde Geert-Willem Merkens SVL voor een achterstand door prima ingrijpen op één van de kansen voor WNC. Hoewel SVL even later wat meer vat kreeg op de wedstrijd lukte het ook de Langbroekse aanvallers niet om dat in een doelpunt om te zetten. Ali Alkan was er in 38e minuut dichtbij, maar zijn bal vloog over. WNC was er ook een aantal keren dichtbij.

De rust ging in met een 0-0 op het bord. Er werd niet gewisseld bij SVL.

Minuut 52. Of Wouter van Hoof gevoeld had dat hij gewisseld ging worden? In elk geval maakte hij door geklungel met de bal bij de goal van WNC nog gauw even een doelpunt en mocht er toen gelijk vanaf: 1 – 0. Walter Cremers, licht geblesseerd weliswaar, verving hem.

SVL bleef aandringen en drie minuten later was Mitchel de Vaal bijna succesvol, maar de keeper van WNC was alert. De Langbroekse verdediging had soms de handen vol aan de opdringerige voorwaartsen uit Waardenburg en dan moest er stevig ingegrepen worden. Scheidsrechter van Essen trok dan ook vier keer geel voor een SVLler.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd Ging Koen van Dijk eraf voor Selçuk Albayrak en Bastin Hofman mocht er nog even in voor Willem Baaij.

Het bleef 1 – 0, dus staat SVL fier aan kop.

Kevin van Leeuwen werd uitgeroepen als de man van de match. Als er twee aangewezen zouden worden, was Geert-Willem Merkens een goede kandidaat geweest.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van leeuwen – Kevin van Leeuwen – Bart Bruijne – Wouter van Hoof (Walter Cremers) – Koen van Dijk (Selçuk Albayrak) – Danny Kuijer – Ali Alkan – Mitchel de Vaal – Willem Baaij (Bastin Hofman).

Komende zaterdag SVL – LRC (in Leerdam) aanvang 14.30 u.