Afbeelding
Stichting Kinderzwerfboek

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

27 september 2018 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 september 2018

Leersum

Creatieve workshop met Paula Boonzaaijer
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 27 september van 10.00 tot 12.00 uur geeft Paula Boonzaaijer tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum een creatieve workshop met druktechnieken. Toegang is gratis.

Leersum

PCOB
14:30 Lomboklaan 9
Donderdag 27 september is de eerste ontmoetingsmiddag in de zaal van de Johanneskerk, aan de Lomboklaan 9 in Leersum. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Deze middag zal de heer Brenk beelden laten zien hoe Leersum er vroeger uitzag in vergelijking met nu.

28 september 2018

Driebergen-Rijsenburg

RepairCafé Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé Driebergen, elke laatste vrijdag van de maand bij de Inloop in De Delerij, Oranjelaan 73.

Amerongen

Nathalie Baartman met 'Breek'
20:15 Allemanswaard 13
Cabaret 'Breek' van Nathalie Baartman over kwetsbaarheid en ongemak, op randje van de gekte. Kaartverkoop via bibliotheekzout.nl/theater.

29 september 2018

Driebergen

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood
10:00 Kerkplein 5
Sam's Kledingactie gaat door met de opbouw van onderwijs in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Cothen

Bier proeven bij de brouwer
14:00 Graaf van Lynden van Sandenburgweg 6
Altijd al eens een bierbrouwerij van binnen willen zien? Brouwerij Heuvel laat sinds 2015 haar bieren brouwen bij de Loonbrouwerij in Cothen. Bezoekers worden meegenomen in het brouwproces. Tijdens de rondleiding is te zien waar en hoe het bier wordt gebrouwen. Uiteraard worden er een aantal bijzondere bieren geproefd. Aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl

Driebergen

Boekpresentatie Albert Jansen
17:00 Traaij 4c
Feestelijke boekpresentatie door Albert Jansen van Het Punt van Onvermijdelijkheid bij boekhandel Jacques Baas. Een meeslepend en magistraal liefdesverhaal over een stel met huwelijksproblemen, waarbij onverwachte gebeurtenissen en verrassende ontmoetingen beide partners meevoeren naar… het Punt van Onvermijdelijkheid, de beslissende confrontatie.

30 september 2018

Driebergen-Rijsenburg

Zangdienst kerkkoor Driebergen
10:00 Hoofdstraat 117a
Kerkkoor Driebergen krijgt bezoek van koor uit Aken

Austerlitz

Lezing over denkwereld van de oude Egyptenaren
20:00 Oude Postweg 112
Lezing door egyptoloog Huub Pragt over de denkwereld van de oude Egyptenaren. Overgang van dood naar nieuw leven stond in het geloof centraal. Zonsopkomst en zonsondergang markeren de nachtelijke hemelreis van de zonnegod Ra door het lichaam van de hemelgodin Noet. Inloop: 19.45 uur, aanvang: 20.00 uur.

1 oktober 2018

Maarn

Lezing 'Eeuw in versnelling'
10:00 Trompplein 5
In het kader van de 'Maand van de Geschiedenis' praat schrijfster Marian Rijk uit Leersum geïnteresseerden op maandag 1 oktober bij over de grote invloed van de fiets op de Nederlandse maatschappij. De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in het dorpshuis de Twee Marken en maakt deel uit van de Zoute Inval. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing.

Driebergen

Lezing 'Aan de Stichtse Lustwarande'
10:00 Buzzigburglaan 1
Maandag 1 oktober neemt historica Annet Werkhoven belangstellenden tijdens de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen mee op reis door de geschiedenis van de Stichtse Lustwarande.

2 oktober 2018

Overberg

Gratis kennismakingsles kinderbootcamp
15:30 Schoolweg 6a
Dinsdag 2 oktober om 15.30 uur kan ieder kind vanaf 6 jaar deelnemen aan de introductieles kinderbootcamp. Aanmelden kan via de mail: informatie.lope@gmail.com Meer info op: www.lo-pe.nl.

3 oktober 2018

Maarn

Dag van Het Kinderzwerfboek
Heygraeff 2
Op 3 oktober start de Kinderboekenweek. Op deze dag roept Kinderzwerfboek iedereen op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken te laten zwerven.

Amerongen

Herfstwandeling Amerongse Bos
14:00 Veenseweg 8
Utrechts Landschap/Amerongse Bos houdt woensdag 3 oktober weer een wandeling door het Amerongse Bos. De tocht start om 14.00 uur vanaf het Infocentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Deelname is gratis en de hond mag aangelijnd mee. Parkeren op de Burgwal in Amerongen. Van daar is het twee minuten lopen naar het Infocentrum.

Maarn

#BZV: Interactief voorlezen 4-7 jaar
14:30 Trompplein 5
Het is weer Kinderboekenweek. Speciaal voor de kinderen van vier tot en met zeven jaar wordt in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn op 3 oktober om 14.30 uur interactief voorgelezen. De kinderen maken kennis met vriendenclubjes, het gevoel er niet én wel bij te horen en vrienden worden met het boek. Allemaal aan de hand van het prentenboek 'Mag ik meedoen?' van John Kelly & Steph Laberis.

4 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Stitle-ontmoeting in Parklaankerk
14:00 parklaan 7
Iedere eerste donderdag van de maand staat de Parklaankerk open voor de stilte-ontmoeting. Tijd: 14.00 - 14.45 uuur. Vanaf kwart voor twee mogen belangstellende binnenlopen en alvast op adem komen in de kring

5 oktober 2018

Leersum

College Vriendschappen in het dierenrijk
19:00 Hoflaan 29
Vrijdag 5 oktober om 19.00 uur zal schrijver en bioloog Geert-Jan Roebers een minicollege geven in De Binder te Leersum over vriendschappen in het dierenrijk. Dit prikkelend college à la Freek Vonk gaat over vriendschappen, vriendendiensten, broederliefde en opoffering in het dierenrijk. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater.

6 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Bazaar Immanuelkerk
10:00 Engweg 30
Vrkoping bij de Immanuelkerk. Verkoop van groente/fruit, kaas/noten, honing en worst, cakes en krentenbroden, envelop trekken. Er is rommelmarkt waar van alles te vinden is, zijn er tweedehands boeken en dameskleding. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. De opbrengst gaat naar Voice of Hope.

Maarn

Jeugdvoorstelling 'De Club van Loet'
15:00 Raadhuislaan 9
Zaterdag 6 oktober vanaf 15.00 uur vindt in boekhandel 'Boek & Koek' in Maarn een jeugdvoorstelling plaats genaamd 'De club van Loet' door Ruth Bakker. Deze voorstelling is geprogrammeerd in het kader van de Kinderboekenweek.De toegang is gratis, Boek & Koek is te vinden aan de Raadhuislaan 9 te Maarn (3951 CH). Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzout.nl/theater.

Langbroek

Jubileumfeest PJGU Langbroek 85 jaar
21:00 Graaf van Lynden van Sandenburgweg 9
PJGU Langbroek bestaat zaterdag 6 oktober 85 jaar. Dit willen zij met alle (oud) leden en bezoekers vieren. Dit vindt plaats op 6 oktober aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 9 in Wijk bij Duurstede. Op deze avond zal de band SPOT! en dj's Jeroen van Wees en Chiel van Cooten op komen treden en alle oud-leden weer bij elkaar brengen en het jubileum vieren.

7 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Viering rond dierendag
9:30 Kerkplein 5
Zorg voor groot en klein, is het thema van de gezinsviering rond dierendag. Kinderen zorgen graag voor dieren, zoals god zorgt voor kinderen. Daarom staan kinderen en (de zorg voor) hun dieren centraal in deze viering. Iedereen mag dan ook een dier meenemen. Veilig in een mandje of aangelijnd. Heb je geen eigen dier? Neem dan een knuffel mee.

Driebergen-Rijsenburg

Tango Concert
15:00 Hoofdstraat 89
Op 7 oktober om 15.00 uur vindt er een tango-concert plaats. Het bekende tango-ensemble Trio Tangata speelt samen met saxofoniste Aubrey Snell een luisterrijk programma. De combinatie saxofoon met bandoneon, contrabas en piano geeft een extra warme kleur aan de al zwoele tango's, aldus de organisatie.

Driebergen-Rijsenburg

Concertserie Sparrendaal
15:00 Hoofdstraat 89
Muziek klinkt altijd mooier in een monument. Buitenplaats Sparrendaal biedt een podium aan bijzondere concerten van hoge kwaliteit. Dat varieert van romantische muziek tot Tango en van 'n kerst- tot familieconcert. Rode draad is dat de saxofoon altijd een rol in de muziek speelt. muziek speelt. Kom vooral luisteren en ontdek de veelzijdigheid van dit instrument en de schoonheid van dit monument.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie