Veel gezelligheid op de Notengaard tijdens de straat-BBQ van afgelopen zaterdag.
Veel gezelligheid op de Notengaard tijdens de straat-BBQ van afgelopen zaterdag. Corina Blommendaal

'Een veelbewogen buurt in Doorn'

26 september 2018 om 06:41 lokaal

DOORN De Notengaard in de wijk de Wijngaard is met recht een bijzondere straat te noemen. In feite is het meer een autoluw hofje, waar de kinderen op straat spelen en regelmatig gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. Maar er wordt niet alleen gefeest, ook bij verdrietige gebeurtenissen staan de bewoners voor elkaar klaar.

Corina Blommendaal

Maar liefst 62 mensen genoten van de straatbarbecue die afgelopen zaterdag, op burendag, op de Notengaard werd gehouden. Voorbereid op onvoorspelbare weersomstandigheden bleef iedereen droog in de partytenten, die waren ingericht met gezellige zitjes en uiteraard tafels met eten en drinken én de barbecue. De relatief nieuwe bewoners Ellemiek Verschuur en Maurits van Swijndregt organiseerden de avond, samen met buurman Jeroen Wiegmann.

ENORM GEZELLIG ,,Wij wonen hier nu anderhalf jaar", vertelt Ellemiek. ,,Het bevalt ons hier heel goed en we wilden graag iets doen qua gezellige activiteit dus hebben we samen met Jeroen het initiatief voor het organiseren van de straatbarbecue genomen. We hebben het vlees bij de slager besteld, de salades vanmiddag zelf gemaakt en iedereen heeft zijn eigen drinken meegenomen. Enorm gezellig en erg leuk dat er zoveel mensen zijn, de grootste opkomst ooit!"

VANAF HET BEGIN Joop Boesjes vertelt dat hij al sinds 1973 op de Notengaard woont, vanaf het begin. ,,De Notengaard is doorgegroeid, er kwamen iedere keer weer nieuwe gezinnen en er zijn de afgelopen tijd vier kinderen geboren. We hebben veel goede contacten. Als er EK of WK gespeeld wordt en Nederland doet mee, zetten we een grote tent op en kijken we de wedstrijden met z'n allen. En als het warm is, verandert het speelveld in een zwemparadijs en waterfestijn, waarbij wij 's avonds als de kinderen uitgespeeld zijn ook nog wel eens een biertje in het zwembad drinken. Soms is het een tijdje wat rustiger qua activiteiten, maar het krijgt altijd weer een nieuwe impuls."

MET EN VOOR ELKAAR Janny Vollmuller en Gerda Ruitenbeek wonen al meer dan twintig jaar op de Notengaard en hebben er van alles beleefd. ,,Onze kinderen waren zes en vier jaar toen we hier kwamen wonen", zegt Gerda Ruitenbeek. ,,Het is een hele gezellige straat en zoals vanavond zie je dat iedereen met elkaar eet, kletst en plezier heeft. En zeker als er nieuwe, jonge mensen in de straat komen gaat het weer meer leven."

Ze vieren samen nieuwjaarsborrels, de jaarlijkse barbecue, straatspeeldagen en met Sint-Maarten een lampionnenoptocht. Maar ook spontane dingen, zoals op vrijdagmiddag soms gezellig een borrel op straat. ,,Samen met Sascha Dekker heb ik in 1996 de eerste barbecue georganiseerd", vertelt Janny Vollmuller. ,,Het altijd heel gezellig geweest. En we hebben nog steeds maandelijks een avond met onze klaverjasclub."

LIEF EN LEED Maar het is niet alleen maar gezellig, want zoals overal gebeuren er op de Notengaard ook wel eens vervelende of verdrietige dingen. ,,Helaas hebben we meerdere keren te maken gehad met ziekte en overlijden van buurtgenoten", zegt Gerda Ruitenbeek. ,,Dan brengen we bijvoorbeeld een hapje eten en is er een luisterend oor. We helpen elkaar waar dat nodig is. Het is niet zo dat we de deur platlopen bij elkaar, maar je kunt overal aanbellen."

advertentie
advertentie