Geinoord Nieuwegein 1 – SVL 1

23 september 2018 om 11:52 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 22 september 2018.

Het was niet een van de beste wedstrijden van SVL maar met veel inzet en een schitterend doelpunt van Ali Alkan in het begin van de tweede helft, ging de winst met 1-0 verdiend naar SVL. Bij SVL ontbraken Alex van Eem i.v.m. blessure en Bastin Hofman i.v.m. studie. Wat SV Geinoord ook probeerde na de 1-0 achterstand de verdediging van SVL gaf ging krimp inclusief aanvoerder Walter Cremers die speelde een goede partij op het middenveld. Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen WNC die ook de eerste wedstrijd heeft gewonnen aanvang 14.30 uur.

In de 8e minuut brak een speler van Geinoord door maar Roben Schenk werkte de bal nog net tot corner. De 20e minuut schoot Mitchel de Vaal uit een voorzet van Willem Baaij net naast. Danny Kuijer kreeg geel in de 22e minuut wegens vast houden. Uit een voorzet in de 33e minuut kopte Koen van Dijk de bal in doel maar de keeper Geinoord stond op de goede plek. Met de stand 0-0 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. SVL begon de tweede helft met meer inzet en zette Geinoord onder druk. De 48e minuut een corner van Willem Baaij werd door Kevin van Leeuwen ingekopt maar de keeper van Geinoord kon de bal slaande beweging uit het doel werken. Maar in de 52e kwam SVL op een 1-0 voorsprong uit een voorzet van Bart Bruijne belande de bal bij Ali Alkan die twee spelers omspeelde en hard inschoot. Danny Kuijer werd in de 69e minuut gewisseld en kwam Wouter van Hoof het veld in. Uit een voorzet Bart Bruijne schoot een speler van Geinoord in een wirwar op de paal van zijn eigen doel. De 75e minuut werd Willem Baaij gewisseld en kwam Selcuk Albayrak het veld in. Ali Alkan kreeg in de 85e minuut geel voor het weg spelen van de bal na een vertreding. In de 89e minuut was het Koen van Dijk die de bal voor het intikken had maar over schoot. SVL is met deze overwinning goed begonnen aan de competitie.

Opstelling SVL; Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Kevin van Leeuwen, Bart Bruijne, Walter Cremers, Danny Kuijer (Wouter van Hoof), Ali Alkan, Willem Baaij (Selcuk Albayrak), Mitchel de Vaal en Koen van Dijk.