v.l.n.r.: José, Leo, Liesbeth en Ed
v.l.n.r.: José, Leo, Liesbeth en Ed Persdienst DGC

Cross Country bij de Doornse Golf Club

18 september 2018 om 12:16 Sport/sport Deel je nieuws

Eénmaal per jaar wordt op de Doornse Golf Club een Cross Country wedstrijd gespeeld. Dit jaar werd deze gezellige wedstrijd gesponsord door José en Ed, die vele jaren geleden het initiatief namen voor deze altijd weer verrassende wedstrijd.

Niet de gebruikelijke 18 holes worden gespeeld, maar er zijn dwars door de baan 6 andere holes gecreëerd. Er wordt afgeslagen vanaf ongebruikelijke plaatsen en gespeeld naar greens die veelal verborgen liggen achter een groep bomen. Kortom een spannende belevenis, waarbij veel wordt gevraagd van het aanpassingsvermogen van een ieder.

De golfers speelden duidelijk met veel plezier onder de ideale "zomerse" omstandigheden 3 maal het parcours.

Bij de dames werd Liesbeth de beste en winnaar met 35 punten, gevolgd door Barbara en Elise. Bij de heren won Leo (38 punten) op één punt gevolgd door Egon en Hans.

De pauzes tussen de ronden werden gevuld met een uniek "midget golf" parcours, ca 25 meter vol met ongebruikelijke hindernissen, een zeer creatief traject van de baanarchitecten Ed en Roy. Deze ludieke wedstrijd is bij de dames gewonnen door Elise (17 slagen) gevolgd door Marjolijn. Bij de heren was Coen de beste met slechts 16 slagen, gevolgd door Henk.

Zoals gebruikelijk bij de Doornse Golf Club was er naast het golfen nog heel veel gezelligheid.