Training omgaan met mensen met dementie

11 september 2018 om 12:46 lokaal Deel je nieuws

LEERSUM Albert Heijn Leersum organiseert op 13 september een training en workshop 'GOED omgaan met dementie' voor ondernemers, winkeliers en hun medewerkers. Manager Nico Spierenburg neemt hiermee het voortouw om de middenstand in Leersum dementievriendelijk te maken.

Wat doe je als iemand dagelijks een nieuw paar schoenen komt kopen in je winkel, als een klant telkens zijn pincode niet meer weet, of als iemand niet uit zijn woorden kan komen? Tijdens de workshop worden de deelnemers opgeleid om dementie te herkennen en ermee om te gaan. Nico Spierenburg vertelt op basis van zijn ervaring wat een dementievriendelijke onderneming oplevert. Acteurs spelen situaties na, die in de praktijk kunnen voorkomen, en Janny van der Heijden geeft met trainers van Samen Dementievriendelijk en Alzheimer Nederland les over dementie: welke vormen zijn er, hoe herken je het, hoe kun je het beste reageren.

De training is in De Schermerij van 19:00 tot 21:15 uur, met een borrel na afloop, en kost tien euro per persoon, contant te voldoen op de avond. Aanmelden van ondernemers, winkeliers en medewerkers kan via nico.spierenburg@ah.nl of 06-25037537. Hij raadt aan om vooraf de gratis online basistraining van 15 minuten te doen op: samendementievriendelijk.nl/leersum-dementievriendelijk.

advertentie
advertentie