25 jaar WSP Systems

10 september 2018 om 15:08 Sport/sport Deel je nieuws

Overberg, 10 september 2018

Op 16 juni 1993 begon Maarten Ploeg vanuit zijn huis in Overberg met ‘Was Service Ploeg’, een pionier in software en logistiek voor industriële wasserijen. 25 jaar later is WSP Systems een bedrijf van formaat, met 70 medewerkers en een omzet van 10 miljoen euro per jaar. Een groot deel van de medewerkers komt uit de directe omgeving van Overberg, waar het bedrijf nog steeds is gevestigd. Recent heeft Ploeg een tweede vestiging in Amerongen geopend, waar met name de productie is gevestigd.

Het Overbergse WSP Systems beweegt zich in een nichemarkt: de wasserijbranche. Elke dag worden in industriële wasserijen over de hele wereld tonnen wasgoed gewassen. Om dit proces optimaal te laten verlopen heeft een wasserij een goede interne logistiek nodig. Dat is het specialisme van WSP. Dat zijn niet alleen systemen als transportbanden en hangbanen, maar daaronder valt bijvoorbeeld ook de software om de wasserij te besturen en te optimaliseren. Daarnaast denkt WSP actief mee met wasserijen over hoe zij hun proces nog beter kunnen inrichten.

Op 21 en 22 september viert WSP dit met een tweedaags jubileumevent in zowel Overberg als Amerongen. Op vrijdag 21 september vindt #Up2U plaats, een event voor klanten en andere relaties. Op zaterdag 22 september houdt het bedrijf open huis tussen 10.00 – 14.00 uur.

advertentie
advertentie