Afbeelding
Kasteel Amerongen

Amerongse boom genomineerd voor Boom van het Jaar

10 september 2018 om 13:54 lokaal

AMERONGEN Uit de 265 nominaties die de jury kreeg is de tamme kastanje van Kasteel Amerongen, ook wel de 'Makke Janne' genoemd, genomineerd voor de Boom van het Jaar-verkiezing. Per provincie heeft de jury een kanshebber geselecteerd. De Makke Janne is genomineerd namens de provincie Utrecht. De winnaar kan meedoen voor de Europese Boom van het Jaar verkiezing.

Het SBNL Natuurfonds stelt 2500 euro beschikbaar om de winnende boom op te knappen als daar behoefte aan is. Stemmen kan tot 15 oktober 2018 via deboomvanhetjaar.nl

,,De tamme kastanje (Castanae Sativa) is ruim 300 jaar oud en heeft heel wat overleefd: storm, hagel, regen, warmte, kou en de Duitste Keizer Wilhelm II die maar al te graag bomen omhakte in Amerongen. De Keizer logeerde in 1918 tot 1920 op Kasteel Amerongen nadat Duitsland de Eerste Wereldoorlog verloren had. Hij zaagde in 1,5 jaar ruim 17.000 houtblokken. Maar deze kastanje heeft de houthakdrift van de Keizer overleefd!" valt te lezen in een persbericht van Kasteel Amerongen.

advertentie
advertentie