Afbeelding
Lex van Lieshout ANP photo

De buren van Meubin zijn ongerust

7 september 2018 om 13:43 lokaal

MAARN Bewoners van het gebied tussen de Plattenberg en de A12 zijn ongerust over de toekomst van hun woonomgeving. De kans op bebouwing van het Meubin-terrein lijkt groter te worden, maar omwonenden zien huizenbouw in het bosgebied niet zitten. Ze willen eindelijk weten, waar ze aan toe zijn.

Michiel Schaaij 

Op een recente buurtborrel bleek veel weerstand te bestaan tegen de bouwplannen. Ook een huis-aan-huisbrief  leverde veel respons op: zeker 70 van de aangeschreven gezinnen verzetten zich tegen de bouwplannen. Omwonenden Van der Horst en Van Ginkel verweten de gemeente donderdag ,,een volstrekt gebrek aan aandacht" voor de verontruste buurtbewoners.

UIT BALANS Beide inwoners maakten gebruik van de open microfoon van de gemeenteraad, om hun hart te luchten en hun bezwaren kenbaar te maken. Ze vinden dat de communicatie uit balans is en voelen zich gepasseerd. De gemeente zou ten onrechte alleen oog hebben voor eigenaar Gerard Verhoeff van het bosperceel.

GELUIDSOVERLAST B en W kondigden eerder deze zomer aan, onder voorwaarden een positief principe-besluit over het bouwplan te willen nemen. De terreineigenaar moet daarvoor de veiligheid goed regelen en aantonen dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft. Buurtbewoners zien de bui al hangen en trokken bij de gemeenteraad aan de bel. ,,We willen informatie. En of we tot actie overgaan, hangt van die informatie af", aldus inspreker Van der Horst.

VERWONDERING Maar volgens wethouder Rob Jorg (VVD) zijn de buurtbewoners op dit moment bij de gemeente aan het verkeerde adres. ,,Het is aan de eigenaar van de grond om de participatie te regelen", aldus Jorg. Volgens hem heeft het bouwplan pas kans van slagen, als initiatiefnemer Verhoeff de omwonenden er voldoende bij betrekt.  

NIET VASTLEGGEN Het toekomstplan voor het terrein tegenover de afrit van de A12 voorzag eerder in 40 nieuwbouwwoningen. In de laatste versie werd dat aantal verhoogd naar 60. Maar wethouder Jorg verklaarde, dat hij zich nog niet wil vastleggen op het aantal woningen.

advertentie
advertentie