Annewieke en Martin
Annewieke en Martin Leo Tielenius

Maandbeker # 6 bij de Doornse Golf Club

3 september 2018 om 14:16 Sport/sport Deel je nieuws

Als slot van de reeks maandbekers met als thema “de zintuigen” was de laatste maandbeker gewijd aan het zesde zintuig. Wat moet je je daarbij voorstellen?

Bij inschrijving kregen alle spelers een lijstje met 6 vragen die ze “op gevoel” moesten beantwoorden en bewaren tot na de wedstrijd. 1 vraag werd gelijk beantwoord: met wie denk je dat je in de flight zit (1 naam). Spelers die na afloop alle 6 vragen correct hadden ingevuld kregen een drankje aangeboden. Het was een goedkoop rondje voor de organisatie: er waren welgeteld 0 volledig goed ingevulde lijstjes.

Voor het begin van de wedstrijd hield Toni een verhaal over het zesde zintuig. Wat is het, wie heeft het en wat doet het? Ze heeft betoogd dat het een normaal zintuig is zoals de 5 overige zintuigen en niets zweverigs. Iedereen heeft het.

De wedstrijd was verder een normale maandbeker met bruto strokes, netto strokes en stableford punten. Wel was er op hole 6 (!) de neary. In de eerste ronde voor de dames en in de tweede ronde voor de heren. Winnaars waren Wil en Ed. Als prijs kregen zij een doosje met heerlijke chocoladeballen i.p.v. golfballen.

In de hut bij hole 7 was ter inspiratie een “brouwsel” en pepermuntjes en Engels drop te vinden. De bedoeling was ook koekjes in de vorm van een 6 maar die braken bij het bakken en waren vervangen door chocolate chip cookies. Ook lekker.

Na afloop was de organisatie druk met het uitrekenen van de uitslag en de laatste mini ryder cup punten. Wim en Toni hebben dit zeer nauwkeurig gedaan. Er hing voor een aantal spelers veel vanaf. Hadden zij zich geplaatst of niet? Dit uitrekenen van punten en plaatsen vergt altijd veel tijd.

Wim nam ook de prijsuitreiking voor zijn rekening. Onder het genot van een lekker hapje wachtte men geduldig af of plaatsing was gelukt. De winnaars van de eerste prijs kregen ieder 2 greenfees voor Soestduinen c.q. Schaerwijde. Voor de nummers 2 was er een heel leuk spel over het zesde zintuig en de nummers 3 kregen een doos heerlijke bonbons van de Chocolaterie in Doorn.

De uitslag van de dag naar netto slagen

1. Annewieke Jacobs: 60 / Martin van der Beek: 57 

2. Wouda Boeschoten: 60 / Arnoud van Leusden: 58

3. Wil Lakerveld: 63 / Robin van Schaik: 60 

Met mooi weer bleef het nog lang gezellig op het terras. Is het ooit anders bij de Doornse?

advertentie
advertentie