Wilfred Kik is president van de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug
Wilfred Kik is president van de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug Danny van der Linden

Feest bij Lionsclub Heuvelrug

3 september 2018 om 10:54 lokaal

HEUVELRUG De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug viert 8 september een jubileum. De club, die momenteel veertig leden kent, is in 1973 opgericht en actief en betrokken bij maatschappelijke zaken in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Danny van der Linden

,,Een mijlpaal", zegt Wilfred Kik die dit jaar president van de serviceclub is. ,,Bij ons is het de gewoonte dat je een jaar aankomend president bent, dan een jaar president en afsluit met een jaar als aftredend president. In het laatste jaar begeleid je de opvolger. Voor ons werkt dat heel goed." De club, vanouds een mannenclub maar sinds 2010 gemengd, telt momenteel veertig leden. ,,Dit zijn actieve mensen met een grote maatschappelijke betrokkenheid", legt Kik uit. ,,Ik ben nu vier jaar lid. Maar ik ben altijd al betrokken geweest bij mijn omgeving." Naast zijn drukke werkzaamheden bij een grote Nederlandse bank, vond Kik onder meer tijd om zich in te zetten bij een jeugdsociëteit, voetbalclub FC Driebergen, de medezeggenschapsraad van een basisschool en in het jongerenwerk. ,,Op die manier probeer ik iets terug te doen voor de maatschappij", aldus de preses.

NIEUWE LEDEN Lionsclub Utrechtse Heuvelrug is een actieve club mensen die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. ,,We hebben onlangs geholpen bijeen fietstocht voor mensen van de stichting Bartimeus. Dan fietsen onze leden actief mee, maar zijn ook betrokken bij zaken als organisatie en koek en zopie", legt Kik uit. ,,Ook fundraising is een onderdeel van onze activiteiten. Zo hebben we jaarlijks een Black&White diner op een speciale en geheime locatie. De opbrengst ging dit jaar naar de Linda Foundation. Die zorgt er weer voor dat gezinnen met een smalle beurs waardecheques krijgen voor diverse winkels in de omgeving."

Hoewel Kik tevreden is over de huidige groep leden, is er altijd plaats voor nieuwe leden. ,,Mensen zijn bij ons welkom. Met name de leeftijdscategorie dertigers en veertigers zijn iets minder goed vertegenwoordigd." Op dit moment is het jongste lid 43 jaar, terwijl het oudste 88 is. ,,Dat is een heel gevarieerd gezelschap. Iedereen heeft een eigen achtergrond." Wat de groep bindt is de betrokkenheid. ,,Dat verwachten we ook van onze leden. Het lidmaatschap is vrijwillig, maar niet vrijblijvend", vindt Kik. ,,Dat merk je bij voorbeeld meteen als er bij een clubvergadering een voorstel wordt gedaan voor een nieuwe activiteit, zoals laatst voor de Kunst- en Dienstenveiling die op 21 september wordt gehouden ten behoeve van de inrichting voor de CultuurHoek aan de Engweg in Driebergen. Als er dan gevraagd wordt wie van de aanwezige Lions daaraan een bijdrage willen leveren dan zie je in no time vingers omhoog gaan. Het laat zien dat de leden van de club direct en onvoorwaardelijk bereid zijn om zich in te zetten. Overigens is ook de gezelligheid een heel belangrijk onderdeel van onze activiteiten."

RALLY EN FEEST De club voelt zich sterk verbonden met de regio Utrechtse Heuvelrug Kik: ,,We gaan bij het vormgeven van 'we serve' regelmatig de samenwerking aan met regionale instellingen. Met Staatsbosbeheer bijvoorbeeld, bij de organisatie van de jaarlijkse Mountainbike Marathon op de Amerongse Berg die eind juni van dit jaar voor de twaalfde keer werd gehouden."

Zaterdag 8 september staan de leden van Lionsclub Utrechtse Heuvelrug zelf in het zonnetje. ,,Overdag hebben we een eendenrace: een rally in oude Eenden door de omgeving", zegt Kik. De dag wordt afgesloten met een feest in kasteel Sterkenburg.

advertentie
advertentie