Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Koninklijke onderscheiding voor Els van Noorduyn

1 september 2018 om 19:00 lokaal

LEERSUM Burgemeester Frits Naafs heeft zaterdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Els van Noorduyn uit Leersum. De uitreiking was bij de Atletiekverenging AV23 in Amsterdam.

Van Noorduyn heeft zich vanaf 1968 ingezet voor de atletieksport. Zij is begonnen als coach van de jeugdatleten van de Gooische atletiekvereniging in Hilversum en Atletiekvereniging AV 1923 in Amsterdam. In 2000 is zij hoofdcoach van Atletiekvereniging AV 1923 geworden.

Als hoofdcoach technische groep heeft zij de gehele atletiekvereniging naar een hoger plan weten te tillen. Zij heeft niet alleen individuele junioren gecoacht, maar wist ook de individuele atleten tot een collectief te vormen, wat tot tweemaal toe leidde tot een deelname aan het NK Teams.

Naast het geven van de reguliere trainingen is zij vrijwel dagelijks op de vereniging te vinden. Zij schrijft de trainingsschema's en geeft waar nodig extra training. Els van Noorduyn is voor haar langdurige inzet voor de atletieksport benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

advertentie
advertentie