v.l.n.r.: Rob, Caroline en Ab
v.l.n.r.: Rob, Caroline en Ab Persdienst DGC

Clubkampioenschap Matchplay 2018 bij de Doornse Golf Club

21 augustus 2018 om 12:18 Sport/sport Deel je nieuws

Op 19 augustus werd op de Doornse GC de finales van de Matchplay 2018 gespeeld.

In de afgelopen maanden waren er voorrondes alsmede de achtste en kwart finales. Door het systeem van voorrondes nemen veel meer mensen deel aan deze oervorm van golf dan in eerdere jaren. Nadeel is wel dat er op de finaledag, als de finalisten de eindstrijd aangaan, minder aandacht is voor deze wedstrijd. Ook de, kwantitatieve, deelname van de dames was dit jaar helaas beperkt tot 2 poules waarin overigens wel met het mes tussen de tanden werd gestreden en zelfs een extra voorronde nodig was. Gelukkig waren zondag 19 augustus toch vele toeschouwers waarvan een aantal tijdens de finalerondes een wedstrijdje “tegen de baan” speelden, een zogenaamde “Bisque”. 

Wie er niet was miste spannende en soms verrassende wedstrijden tijdens de halve en hele finales. Bij de dames  werd de finale gespeeld door Natasja en Maya. Natasja had Wouda in de halve finale verslagen door met birdies te strooien. De finale werd een titanenstrijd die pas op hole 18 beslist werd in het voordeel van Natasja. 

Bij de heren was sprake van een hoog gehalte Waelpoel broers. Eerst rekende broer Ed af met Edy door de halve finale vanaf slag 1 met veel bluf en birdies te beginnen. Ondanks uitstekend spel lukte het Edy niet om het tij te keren. In de andere halve finale rekende Martin af met broer Henk, die duidelijk nog sporen van de voorgaande avond vertoonde. In de finale bleek “36 holes Waelpoel op één dag” ook voor Martin te veel; Ed bleek ongenaakbaar. Waar de meeste spelers last hebben van “wisselende successen en scores” wist Ed exact op de datum van het Clubkampioenschap te pieken.

Zowel voor de Bisque als het kampioenschep Matchplay 2018 waren er overdadige, frisse, fruitige en gezonde prijzen betrokken bij onze greenkeper Wim Oskam-fruit. En natuurlijk gingen de wisselbekers naar Natasja en Ed. Met drankjes en bitterballen werd nog lang nagepraat waarbij het transport van de prijzen naar de thuisbasis van de winnaars en winnaressen een belangrijk punt was.

De winnaars en winnaressen van de Matchplay 2018 zijn:

Dames:

1. Natasja Hoegee

2. Maya Luttikhuis

Heren:

1. Ed Waelpoel

2. Martin van der Beek

3. Henk Waelpoel

4. Edy Delveaux

De Bisque werd bij de dames gewonnen door Caroline Haring en bij de heren door Ab de Boer.

De uitstekende organisatie was in handen van Joke en Rob ten Cate!!

De clubkampioenen 2018
advertentie
advertentie