Opening schaakseizoen

19 augustus 2018 om 14:39 Sport/sport Deel je nieuws

Op donderdag 23 augustus start de Schaakvereniging Doorn-Driebergen het nieuwe seizoen met het Henk Strijlandtoernooi, vernoemd naar wijlen de vroegere wedstrijdleider van de club. Het betreft een zogenaamd rapidtoernooi, waarin elke speler 20 minuten bedenktijd krijgen voor de hele partij.

De wedstrijd werd in 1980 voor het eerst als seizoensopening gelanceerd. Van begin af aan konden ook niet-leden deelnemen. Zij kunnen zo op prettige wijze kennismaken met de club en met het schaken in wedstrijdverband. Het heeft de club vrijwel elk jaar nieuwe leden opgeleverd. Vorig jaar wist een gastspeler, Jaap bij de Vaate, zelfs de winnaarsbeker in de wacht te slepen. De wedstrijd wordt op twee achtereenvolgende donderdagen gespeeld in Nieuw Salem bij de Grote Kerk in Driebergen, aanvang acht uur. Iedereen speelt vier partijen op een avond. Het is ook mogelijk om maar één avond mee te doen, ook dan zijn er aardige prijzen te verdienen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de voorzitter Peter Rijsdijk, e-mail: pcrijsdijk@zonnet.nl of tot kwart voor acht aan de speelzaal. Voor informatie over de vereniging kan men de website raadplegen: www.svdoorndriebergen.nl 

advertentie
advertentie