Restaurant Zes aan het Plein in Doorn heeft nieuwe eigenaren.
Restaurant Zes aan het Plein in Doorn heeft nieuwe eigenaren. Babs Bouwman

'Een heerlijk avondje uit bij restaurant Zes'

28 september 2018 om 09:00 Advertorial_2

DOORN Restaurant Zes aan het Plein in Doorn heeft nieuwe eigenaren. In mei van dit jaar openden Hans van der Pas en Michel van Doesberg de deuren van Zes. Met als hoofdconcept een Proeverijmenu waarbij de gast zelf bepaalt hoeveel hij eet. Een avond lang genieten van allerlei lekkere gerechten uit de Nederlands-Europese keuken. De Brabantse eigenaren zorgen voor de gezelligheid en ongedwongen sfeer.

Babs Bouwman

Hans van der Pas en Michel van Doesburg komen uit Brabant, waar ze via een organisatie in de horeca werkten. Ze runden ook een paar jaar en restaurant in Leusden. Maar gaandeweg ontstond de wens om een bijzonder concept te ontwikkelen en meer op niveau te koken. Dat kon alleen als ze zelfstandig zouden worden. Ze zochten in de regio, kwamen in Doorn terecht en startten met het Proeverij-concept. Een avond onbegrensd eten voor 29,50 euro. Het menu biedt keuze uit 33 gerechten: soepjes, voor- hoofd- en nagerechten. Iedere ronde bestel je één gerecht. Je gaat net zo lang door tot je genoeg hebt. ,,Gasten bepalen zelf de volgorde en hun grens", aldus gastheer Hans van der Pas. Wat hem betreft mag je ook alleen voorgerechtjes eten of desnoods beginnen met een nagerecht als je eens gek wil doen.

De hardlopers van het Proeverij-menu zijn: carpaccio, sashimi-tonijn, buikspek en lamskoteletjes. Het voorgerecht champignons in bierbeslag gaat nooit meer van de kaart. En wat de gasten betreft het dessert stroopwafel crunch met caramelsaus ook niet. Het formaat van de gerechten is ongeveer 1/3 van een normaal gerecht. Hoofdgerechten worden volwaardig gepresenteerd met groenten en aardappelgarnituur. Daarnaast is er onbeperkt sla, aardappelpartjes en brood met kruidenboter bij te bestellen. Wie even snel een hapje wil eten, kan kiezen voor het à la carte menu. Natuurlijk is er ook een uitgebreide, met zorg samengestelde wijnkaart. Met mooie wijnen en ook een biologische lijn: rood, wit en rosé.

DUURZAAM Chef-kok Michel van Doesburg vindt het leuk om smaken te ontwikkelen. Hij gebruikt zoveel mogelijk duurzame en biologische producten in zijn keuken en wil een bijdrage leveren aan een betere wereld door zijn gasten goed en gezond eten voor te schotelen. Goede dagverse producten vindt hij belangrijk. Maar ook eens iets anders aanbieden. Zoals vergeten groenten, een meiknolletje of komende winter hopelijk schorseneren. De chef-kok houdt wel van de traditionele keuken. Overheerlijke stoofpotjes met stoofpeertjes, vooral in het herfst- en winterseizoen. Leuk om te weten dat een gerecht niet op tafel komt zonder dat al het personeel geproefd heeft en weten wat ze uitserveren.

Wie op zoek is naar een leuke avond, moet bij Zes zijn. Dat is de droom van Hans van der Pas. De Brabantse gastheer doet er alles aan om zijn gasten zich thuis te laten voelen en het naar de zin te maken. Met een heerlijk avondje eten voor een scherpe prijs.

w [www.restaurantzes.nl

Fotobijschrift: de nieuwe eigenaren van Zes zijn trots op hun restaurant.

advertentie
advertentie