Martino en Lyda van Zoeren openen de deur van Uitvaartcentrum Doorn.
Martino en Lyda van Zoeren openen de deur van Uitvaartcentrum Doorn. Monique José Timmermans

Uitvaartcentrum Doorn opent deuren

Advertorial_2

DOORN Na een wisseling van eigenaar is in Doorn weer een uitvaartcentrum. De protestantse gemeente in Doorn heeft het pand aan het Dorpsplein 4a gekocht en in Martino van Zoeren van de gelijknamige uitvaarzorg een partner gevonden om de ruimte te exploiteren onder de naam Uitvaartcentrum Doorn. Voor belangstellenden is het mogelijk om vrijdag 14 september van 17.00 tot 21.00 uur en zaterdag 5 september van 10.00 tot 14.00 uur een kijkje te komen nemen tijdens het open huis.

Monique José Timmermans

,,Voor veel mensen is het een geruststellende gedachte dat het in Doorn weer mogelijk is om hun overleden geliefden op te baren in een uitvaartcentrum. Dat merk ik uit de eerste reacties", aldus Van Zoeren.

Uitvaartcentrum Doorn is beschikbaar voor iedereen en niet uitsluitend voor nabestaanden die de uitvaart door Van Zoeren laten verzorgen. ,,Mensen willen dichtbij hun dierbaren blijven. Dit is voor iedereen de plaats in Doorn waar men gedurende meer dagen achtereen alleen of met rouwbezoek terecht kan."

ENTREE Vrijdag en zaterdag staat de deur van de nieuwe entree naar Uitvaartcentrum Doorn open voor een ieder die het graag van binnen wil zien. Van Zoeren is uiteraard aanwezig om mensen rond te leiden en uitleg te geven. ,,Juist op een moment dat er geen directe aanleiding is, kan de invulling van het levenseinde makkelijker besproken worden."

De ligging naast de Koningshof en bij de Maartenskerk zorgt voor een goede locatie voor het verzorgen van de complete uitvaart. Voor groepen van klein en intiem tot (heel) groot is er ruimte voor afscheidsdiensten en condoleances. De catering kan in alle gevallen worden verzorgd door de Koningshof. ,,De sfeervolle Maartenskerk kan hierbij betrokken worden als religieuze ruimte, maar zeker ook als openbare ruimte voor een afscheidsdienst zonder dominee of voor de condoleance."

EINDTIJDEN Een ander pluspunt is de tijd. ,,Wij kennen bij uitvaarten geen eindtijden. Iedereen krijgt alle gelegenheid om afscheid te nemen. Rust is het sleutelwoord in Uitvaartcentrum Doorn en dat geldt ook in de samenwerking met de andere betrokken partners."

Van Zoeren is begrafenisondernemer binnen de Monuta-organisatie. ,,Het is prettig dat je een grote organisatie achter je hebt staan en ik ben blij dat ik daarbinnen de vrijheid heb om mijn eigen koers te varen. Samen met mijn echtgenote Lyda zet ik de puntjes op de i voor de nabestaanden. Wij zijn daarin perfectionistisch. In het contact met de familie staat luisteren voorop en dan gaat de voorbereiding van de uitvaart heel vaak gepaard met een lach en een traan. Het is een heel mooi vak dat wij mogen uitoefenen."

Neem voor meer informatie: uitvaartzorg@martinovanzoeren.nl of kijk op monutavanzoeren.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 19 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30