In haar praktijk voor integratieve psychotherapie behandelt Maartje van Driel mensen met verschillende soorten trauma's en emotionele problemen.
In haar praktijk voor integratieve psychotherapie behandelt Maartje van Driel mensen met verschillende soorten trauma's en emotionele problemen. Babs Bouwman

Van Driel: 'De regie over jezelf weer oppakken'

8 januari 2020 om 10:36 Advertorial_1

DOORN Sansoma Instituut voor lichaamsbewustzijn is een specialisme rijker. Vrouwen en mannen die slachtoffer zijn (geweest) van seksueel geweld of misbruik, kunnen terecht in de praktijk voor integratieve psychotherapie van Maartje van Driel. Zij heeft ook andere vormen van therapie in haar rugzak, waardoor ze meer soorten klachten en problemen kan behandelen. Zo heeft Sansoma een gevarieerd aanbod aan workshops en behandelingen om op verschillende niveaus aan bewustwording te werken: acupunctuur, massage, ouder-kind therapie, lichaamsgerichte psychotherapie Core Energetica, familieopstellingen, TRE, orthomoleculaire therapie, yoga, Qigong, reiki, healing en een creatief atelier.

In haar praktijk komt Maartje van Driel veel emotionele en psychosomatische klachten en problemen tegen: Door haar eigen ontwikkeling is ze gefascineerd geraakt in de psyche van de mens. Daardoor heeft ze veel begrip en vooral interesse in mensen. ,,In het therapieproces werk ik samen met de cliënt naar aan het verkrijgen van meer zelfinzicht", vertelt Maartje. ,,Zodat cliënten meer zelfregie krijgen".

EMDR Van Driel is een gespecialiseerd trauma therapeut, met name in vroegkinderlijk trauma en seksueel misbruik. Daar waar de reguliere zorg slechts kijkt naar de verschijnselen, werkt Van Driel juist met de lange termijn effecten van seksueel misbruik door naar het onbewuste niveau te gaan. Vaak hebben mensen overlevingsstrategieën aangeleerd om te kunnen dealen met een trauma. EMDR-therapie is een snel werkende therapie, waardoor de emotionele lading van de traumatische gebeurtenis verdwijnt.

ZELFCOMPASSIE Innerlijk kind werk past Maartje ook vaak toe. Dit is een specifieke methode om te kijken naar vroeg aangeleerde patronen in het kind, bijvoorbeeld terugtrekken, pleasen of rebels worden. Bij het innerlijk kind werk ga je aan slag met die delen die gekwetst zijn. ,,Zelfcompassie helpt je te helen en is de sleutel naar eigen keuzes maken", aldus Maartje. Zij vindt dit een mooie therapie, omdat je een goede verbinding met jezelf kan maken.

Maartje van Driel werkt ook met familie- en traumaopstellingen: één op één in groepen. Aan de hand van een vraag kijkt zij met behulp van een opstelling in de ruimte of het met je familiegeschiedenis te maken heeft. Door op plekken in de ruimte te gaan staan, kun je zien wat er in die dynamiek gebeurt en hoe het jouw gedrag in het heden beïnvloedt. De waarheid komt aan het licht en mensen krijgen veel zelfinzicht.

Vanzelfsprekend valt alles binnen de muren van de praktijk onder een vertrouwenscode, want veiligheid voor de cliënt staat voorop. Maartje van Driel hoopt dat ze veel mensen mag begeleiden die op zoek zijn naar dat stuk in zichzelf waar ze de regie weer kunnen vinden.

www.sansoma.nl

advertentie
advertentie