Beleef het opnieuw: Wie is deze man?

25 augustus 2011 om 00:00 Achtergrond

Op de foto van afgelopen week zijn wel enkele reacties binnen gekomen, maar achter de naam van de man zijn we niet gekomen. Dus hierbij een hernieuwde oproep. Wie kent deze man? Wel weten we ongeveer het jaartal waarin de foto gemaakt is. Deze moet in het begin van 1900 gemaakt zijn. Dit zou te zien zijn aan de kleding die de man aanheeft. Ook de manier van het nemen van de foto zou daarop duiden. Of de foto in de regio gemaakt is of ergens anders. Ook daar zijn we nog niet achter gekomen.

Nu even terug naar de foto van een week eerder. Daarop stonden enkele kinderen en volwassenen te kijken naar enkele maquettes. Door meerdere later binnengekomen reacties blijkt nu dat het hier gaat om de Openbare Mavo in Doorn. Het gaat hier om noodlokalen van deze school. De foto is ouder dan we dachten. Hij is ongeveer achtendertig jaar geleden gemaakt. Het gaat om een tentoonstelling van creatieve vakken die de leerlingen op deze school krijgen. De ouders en andere belangstellenden werden uitgenodigd om deze tentoonstelling te komen bekijken.

Alhoewel niemand de eerste keer op de foto herkend werd, weten we nu dat het jongetje in het midden van de foto de toen jeugdige Jasper van de Wal is. Maar wie zijn de overige personen op de foto? En dan nog even terug naar de foto van de Maartenskerk in Doorn genomen in het jaar 1924. In dat jaar werd aan de zuidzijde uitgebreid met een extra beuk aan het schip. Daarbij werd de oude tufstenen zuidmuur afgebroken. Op de foto is dat moment te zien. Vóór de afbraak is alles door architect Adolph Mulder in kaart gebracht.

advertentie
advertentie