700 Deelnemers aan droge Heuvelrugloop

23 juni 2011 om 00:00 Achtergrond

MAARN - De zesde editie van de Heuvelrugloop is achter de rug. Hingen kort voor de start nog donkere wolken en fikse buien boven Maarn, voordat de jonge deelnemers aan de scholierenloop opgesteld stonden, was het droog en dat bleef het tot laat in de avond. Dat wil zeggen in de lucht, in de tunneltjes lag een grote plas als eerste te nemen hindernis voor de lopers. Het leek niemand te deren.

Al snel na de afronding van de 800 meter lange scholierenloop liep het 5 Mei-plein vol met renners en supporters. De warming up om de spieren los te maken was op het plein, dat verder aangekleed was met diverse kraampjes van appels voor de deelnemers tot hardloopkleding.

Organisatoren Lions Maarn Maarsbergen en SVMM kunnen terugkijken op een geslaagd evenement met ruim 600 gefinishte deelnemers op de verschillende lange afstanden en circa 100 deelnemers in de scholierenloop. Enkele tientallen inschrijvers - met name die erg ver weg wonen - waren niet aan de start verschenen. Kennelijk tegengehouden door het dreigende slechte weer.

De halve marathon is gewonnen door de Zweed Martin Gidlund. Hij kwam met bijna 5 minuten voorsprong op de nummer 2 binnen, terwijl hij ook nog een extra kilometer heeft gelopen. Eén van de Lions-leden vertelt: ,,We zagen hem na een afslag voor de 21,1-loop nog tussen de 10 km-lopers en hebben hem terug op de goede route gezet.”

Op het traditionele dorpsfeest na afloop bleef het nog lang gezellig.

Volgend jaar is de Heuvelrugloop op 16 juni 2012.

advertentie
advertentie