Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

21 april 2011 om 00:00 Achtergrond

Heuvelrug Beursvloer 2011

HEUVELRUG - Op 19 mei a.s. is er weer een Beursvloer op de Utrechtse Heuverlrug. Het doel van de Beursvloer is om met gesloten beurs matches te maken tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een cateraar die de hapjes verzorgt voor een concert in ruil voor kaartjes. Het kunnen kleine, maar ook grotere projecten zijn. De Beursvloer start om 17.45 uur en eindigt om 19.00 uur. Het geheel vindt plaats in Scholengemeenschap Maarsbergen aan de Woudenbergseweg 22A in Maarsbergen.

Dit jaar is de Beursvloer een onderdeel van een congres over Maatschappelijk en Duurzaam ondernemen. Na afloop van de Beursvloer is er voor alle deelnemers een hapje en een drankje, een prachtige mogelijkheid om nog even op een ontspannen manier te netwerken. Het is overigens niet nodig om mee te doen met het congres, om deel te kunnen nemen aan de Beursvloer. Wilt u meedoen met de Beursvloer? Meldt u zich dan aan op www.heuvelrugbeursvloer.nl.

Mantelzorglunch

HEUVELRUG - Welnúh organiseert op verschillende plaatsen in de Utrechtse Heuvelrug een lunch voor mantelzorgers. Alle mantelzorgers en de personen voor wie ze zorgen zijn van harte welkom om mee te komen lunchen. In Doorn is de lunch in de Cantina op 16 mei; in Driebergen in De Vijver op 10 mei en in Maarn in Het Trefpunt op 19 mei. De lunches beginnen om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. Als u mee wilt lunchen, meldt u zich dan aan vóór 7 mei bij Manna Plaisier, infopuntmaarn@welnuh.nl.

Leersumse dis van start

LEERSUM - Op 14 april kon Welnúh, een doorstart maken met de Open Eettafel in Leersum op de nieuwe locatie: De Remise. De ambiance was goed, het eten was erg smakelijk en de bediening was uitstekend, kortom de deelnemers waren erg enthousiast na afloop van deze eerste Leersumse Dis. Als u interesse heeft om ook een keer aan te schuiven bij de open eettafel op donderdag om 12.30 uur, dan kunt u zich opgeven bij Welnúh, tel. 0343-456814. U kunt daar ook terecht voor het kopen van strippenkaarten voor de Leersumse Dis. Een kaart van 10 strippen kost € 46,50 en een kaart van 10 strippen kost € 92,-. De strippen zijn niet aan een datum gebonden. U kunt ze dus op elke willekeurige donderdag inwisselen. Één enkele dis kost u € 9,50 incl. water en één glas sinaasappelsap of appelsap. Meer info: www.welnuh.nl.

Cursistententoonstelling

DRIEBERGEN - In gebouw De Vijver aan de Vijverlaan is tot 24 augustus een overzichtstentoonstelling van het werk dat cursisten tijdens de cursus ‘Schilderen met acryl’ hebben gemaakt. De tentoonstelling is te bezichtigen op werkdagen van 9.00-12.30 uur en van 13.30-17.00 uur.

Geschiedenis van Kraaybekerhof

DRIEBERGEN - De geschiedenis van Kraaybekerhof is de eerste activiteit in het kader van het Festival ‘Overal op de Heuvelrug’. Bij Kraaybekerhof?denken we aan?gezonde voeding en?duurzaamheid. Wat heeft dat met historie te maken? In deze workshop maakt u kennis met de veelzijdigheid van Kraaybekerhof. Een prachtige plek in Driebergen met een ijskelder, sprengvijver, moestuin en oranjerie. We proeven wat lekkers uit de keuken en genieten van de lezing en rondleiding. De lezing is op zaterdag 14 mei van 10.00 - 12.00 uur. Kosten; € 7,50. Locatie: Kraaybekerhof. Meer informatie en aanmelden op www.welnuh.nl of bij het Inschrijfbureau ma-vrij 9.00-11.00 uur 0343 523011.

Vrij vertellen

DRIEBERGEN - Vrij vertellen is de tweede activiteit in het kader van het Festival ‘Overal op de Heuvelrug’. Iedereen kent vertellers in zijn omgeving, maar wat maakt dat je naar iemand luistert? In deze workshop gaan we uit van uw aanleg en eigen manier van vertellen. Aan de hand van tips, zoals ‘kun je een boek of film in eigen woorden navertellen?’ of?‘maak van je eigen belevenis een verhaal om naar te luisteren’ leert u hoe u verhalen uit eigen fantasie boeiend kunt vertellen. ?De workshop is op woensdag 18 mei van 19.30 - 22.00 uur. Kosten:

€ 16,- Locatie : Gebouw de vijver. Meer informatie en aanmelden op www.welnuh.nl of bij het Inschrijfbureau ma-vrij 9.00-11.00 uur 0343 523011.

Dordrechts Museum

HEUVELRUG - Op 10 mei rijdt de EvenementenXpress naar het Dordrechts Museum. Het oude monumentale gebouw is opgeknapt en uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het museum beschikt nu over twaalf zalen, elk gewijd aan een thema. Kunstenaars als Ary Scheffer, Aelbert Cuyp, de gebroeders Van Strij en Rembrandt en zijn leerlingen hebben allemaal een eigen zaal. De tentoonstelling ‘Verzamelaars in Dordrecht’’ gaat over Dordtse verzamelaars in heden en verleden en het ontstaan van de museumcollectie. De prijs is € 20 (excl. Entree). Meer informatie bij Annelies Barendregt 0343 421538.

Filmhuis Doorn

DOORN - Op 27 april draait in Filmhuis Doorn een Zweedse film gemaakt naar de bestseller van John Ajvide Lindqvist. De auteur bewerkte zelf zijn boek tot een filmscenario. Het verhaal gaat over de zoektocht van eenzame zielen in een onverschillige, koude wereld. Dit krijgt een prachtige tragiek in de verfilming van regisseur Tomas Alfredson. Hij laat alle karakters langs elkaar heen leven en worstelen met hun onvermogen wezenlijk contact te maken.Warmte wordt hooguit verschaft door alcohol. Er wordt bovendien knap gebruik gemaakt van geluid.

Kaarten à € 5 zijn verkrijgbaar bij de VVV in Doorn, of -indien voorradig- aan de zaal. De laatste film van het seizoen is niet zoals aangekondigd op 11 mei, maar op 18 mei.

Eetcafé in Driebergen

DRIEBERGEN - Op donderdag 28 april kunt u weer genieten van een driegangen maaltijd in een gezellige en sfeervolle omgeving. Er is dan vanaf 17.30 uur weer het Eetcafé in Beukenstein, Hoofdstraat 57 Driebergen. De prijs is slechts € 8,-! Betaling geschiedt door middel van maaltijdbonnen. Aanmelden en aankoop maaltijdbonnen: Inschrijfbureau, Vijverlaan 10, 0343 523011, maandag t/m vrijdag 9.00-11.00 uur (uiterlijk tot 26 april).

Rechtswinkel

HEUVELRUG - De Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug geeft gratis juridisch advies over uiteenlopende problemen. Het spreekuur is iedere dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur in gebouw De vijver, Vijverlaan 10 in Driebergen. Het is een inloopspreekuur, waarvoor u geen afspraak hoeft te maken. U kunt zich melden bij de receptie van Welnúh (0343?523000).

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.rechtswinkelheuvelrug.nl.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie