Kabelkrant vervangt briefjes in Zonnehuis

25 november 2010 om 00:00 Achtergrond

DOORN - De communicatie met bewoners in het Zonnehuis, onderdeel van QuaRijn, is naar een hedendaags peil gebracht. Vorige week heeft Wethouder Elisabeth van Oostrum de Kabelkrant onthuld. Hiermee kunnen de bewoners – en andere betrokkenen – op het televisiescherm de activiteiten en het Zonnehuis nieuws in de gaten houden. ,,Nu hoeven er niet meer overal briefjes aangeplakt te worden”, vertelt de wethouder opgetogen.

Zorginstelling Zonnehuis gaat met de tijd mee

door Monique José Timmermans

De installatie van de Kabelkrant is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van het Zonnehuis. Christa Kasbergen, voorzitter van de Stichting en manager van het Zonnehuis, legt uit: ,,De kabelkrant gaat een aantal communicatiemiddelen vervangen zoals, onder meer, het zesmaal per jaar verschijnende Quahorizon, de affiches en de info over optredens, openingstijden van Lounge, Toko en bibliotheek. Aparte informatie over uitjes, kerkdiensten en bijvoorbeeld de griepinjectie komt hiermee te vervallen.” De Kabelkrant is straks te ontvangen op alle TV-toestellen in de zorginstelling, zodat de bewoners, medewerkers en vrijwilligers optimaal op de hoogte gehouden kunnen worden, maar ook informatie kunnen plaatsen.

Tijdens de bijeenkomst is tevens een DVD-presentatie van het schetsontwerp van de nieuwbouw van het Zonnehuis getoond, daarmee is iedereen weer geïnformeerd over de fase waarin dit project verkeert. ,,Dit is het ontwerp dat nu naar de gemeente is gezonden voor de toetsing aan het bestemmingsplan”, licht Kasbergen toe.

De totale nieuwbouw van huis is grotendeels gepositioneerd achter de huidige bebouwing en bestaat uit een hoofdgebouw met twee halfronde zijvleugels. ,,Het doet daarom een beetje aan Paleis Soestdijk denken en past dan ook goed in deze omgeving met veel buitens”, meent Van Oostrum.

Het is een proces dat al jaren loopt, waarbij de tijd steeds meer begint te dringen. ,,Wetgeving gebiedt dat eind volgend jaar vier bewoners op een kamer verleden tijd moet zijn. Het Zonnehuis beschikt over deze kamers en voor de bewoners ervan zijn we dan ook nu al op zoek naar tijdelijke huisvesting.” In de toekomstige situatie worden – achter het hoofdgebouw – paviljoens gebouwd voor 6 tot 8 bewoners, die allen een eigen kamer en sanitaire voorzieningen krijgen en een gezamenlijke woonkamer. Bovendien krijgt het Zonnehuis een regiofunctie voor mensen met een zowel lichamelijke als geestelijke aandoening. ,,Daarvoor hebben wij het specialisme de ervaring en ook de polikliniek onder hetzelfde dak”, besluit manager Kasbergen. Volgens de planning zou de bouw eind volgend jaar starten.

advertentie
advertentie