Nieuwe gastvrouw bij De Meenthoeve

4 november 2010 om 00:00 Achtergrond

Anke de Jong komt met haar man en drie kinderen vanaf begin november op de Meenthoeve wonen. Haar ouders verhuizen naar het huis van hun dochter, op steenworp afstand. ,,Ik kijk er naar uit om als mede-eigenaresse en gastvrouw aan de slag te gaan. Ik ben opgegroeid in het bedrijf van mijn oma en moeder en ben zeer enthousiast om het dierenpension voort te zetten”, aldus Anke.

MAARN - Al meer dan dertig jaar genieten honden en katten van hun vakantie bij dierenpension De Meenthoeve aan de Meentsteeg 10 in Maarn. Het pension werd in 1980 opgericht door Anna van Vulpen - Van Vlastuin en ging in 1982 over op haar dochter Corrie Jansen - Van Vulpen. Vanaf 8 november 2010 zal de nieuwe gastvrouw - en dochter van Corrie - Anke de Jong-Jansen de gasten ontvangen. door Janneke Hek

Ooit begonnen als opvang voor honden in vakantieperiodes, is het inmiddels uitgegroeid tot een dierenpension voor honden én katten. Deze komen niet alleen tijdens de vakantie van hun baas logeren maar ook dagopvang is mogelijk, wanneer de eigenaar bijvoorbeeld moet werken. Er kwamen in de loop der jaren grote speelweides voor de honden en er werd in 1987 een kennel bijgebouwd. Dit alles is gevestigd naast het woonhuis van de familie Jansen. Anke de Jong vertelt over de werkzaamheden die ze gaat verrichten: ,,Samen met mijn moeder hoop ik de gasten te ontvangen. Mijn moeder blijft aanwezig bij de dagelijkse gang van zaken in ons pension en wil mij met haar kennis en ervaring van zoveel jaren bijstaan.’’ Corrie Jansen vindt het erg fijn dat het dierenpension onderdeel van de familie blijft. ,,Al meer dan honderd jaar woont mijn familie op deze boerderij en nu gaat mijn dochter op deze plek verder. Onze vaste medewerkster Jennifer van der Kamp blijft ook werkzaam bij ons”, vertelt Corrie. Betrokkenheid bij deze onderneming is erg belangrijk: ,,Afgelopen jaren heb ik mij altijd gesteund geweten door mijn echtgenoot die op de achtergrond betrokken was bij mijn werk.”

De honden die op de Meenthoeve verblijven, maken gebruik van de binnenverblijven om te slapen. Overdag mogen ze zich buiten uitleven op de speelweides. Tweemaal daags wordt er gevoerd. Anke en Corrie vinden het belangrijk dat de honden een vriend krijgen tijdens de periode dat zij bij hen verblijven, uiteraard wordt goed gekeken of de honden qua karakter bij elkaar passen. Ook poezen kunnen tijdens vakantie bij de Meenthoeve verblijven. In een gezellige woonkamer, met uitloop naar buiten, is het goed toeven voor de dieren die hier op vakantie zijn.

Trimsalon Jakomo

Er is ook gelegenheid om de hond, voordat hun baas hem of haar ophaalt, te laten wassen. Dit wordt verzorgd door medewerkster Jennifer van der Kamp, die naast haar werk in het pension ook haar eigen trimsalon Jakomo runt. Deze trimsalon is gevestigd op de Meenthoeve.

Nieuwe openingstijden

Vanaf 8 november gelden er nieuwe openingstijden. Maandag tot en met zaterdag geopend van 08.00 tot 11.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur. Op zon- en feestdagen gesloten.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij dierenpension de Meenthoeve ’s morgens tussen 10.00 en 11.00 uur.

u Het telefoonnummer is ongewijzigd: 033-2861580 en op www.meenthoeve.nl is meer informatie te vinden.

advertentie
advertentie