Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

21 oktober 2010 om 00:00 Achtergrond

Dramalessen voor jongeren

DRIEBERGEN - In jongerencentrum DJOI starten op 29 oktober dramalessen voor jongeren van 10 tot 12 jaar. In een wekelijkse repetitie van 16.00-18.00 uur zal gewerkt worden aan de spelvaardigheid van de kinderen en wordt er gezamenlijk een voorstelling gemaakt die in januari te zien zal zijn. Dus is acteren echt iets voor jou? Voel jij er wat voor om met een groep toe te werken naar een prachtige productie? Twijfel dan geen moment en geef je op want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! De kosten bedragen € 40,-. Voor meer informatie en aanmelding: 06-23883591 of joep@welnuh.nl.

Evenementenexpress

DOORN - Op dinsdag 26 oktober rijdt de Evenementenexpressaar Rotterdam voor een bezoek aan de tentoonstellingen van Kees van Dongen (Boymans van Beuningen) en /of Edvard Munch (Kunsthal). Alle werken in de tentoonstelling zijn afkomstig uit particuliere collecties en worden éénmalig samengebracht. Meer informatie en aanmelding: Annelies Barendrecht 0343 421538 of e-mail: activiteitenbegeleiding@welnuh.nl.

Openingstijden Steunpunten WZW

HEUVELRUG - In verband met de komende herfstvakantie, zijn de Steunpunten WZW van Welnúh in de verschillende dorpen op de volgende dagen gesloten: Leersum op maandag 25 oktober en Maarn op donderdag 28 oktober.

Cursussen najaar 2010

DRIEBERGEN - In oktober en november starten er nieuwe cursussen en workshops. Meer informatie vindt u op onze website: www.welnuh.nl . Informatie en inschrijven voor cursussen: Inschrijfbureau: 0343 523011 van 9.00 – 11.00 uur. Inschrijven kan ook via de website.

Google

DRIEBERGEN - De zoekmachine Google blijft maar uitbreiden. Google is een uitstekend middel om pagina’s te vinden op het Internet. Maar ook afbeeldingen, routebeschrijvingen, documenten, rekenen behoren tegenwoordig tot het Google pakket. En wilt u naar de planeten kijken dan hebben we Google Sky. Er zijn twee bijeenkomsten ; op donderdag 4 en 11 november van 15.15 – 16.45 uur. Kosten:€ 30,-. locatie: Gebouw De Vijver.

Ikebana

DRIEBERGEN - In tegenstelling tot de kunst van het bloemschikken in de Westerse wereld, waar vooral de kwaliteit van de bloemen voorop staat, is de Japanse bloemschikkunst gericht op het scheppen van een fraaie compositie Men geeft aandacht aan het lijnenspel, ritme en kleur. Door gebruik van meerdere delen van de plant, of verschillende planten, staat het bloemstuk symbool voor de gehele natuur. De workshop is op woensdag 3 november van 19.30 – 22.00 uur. Kosten; € 15,- (plus ca. €15,- materiaal). Locatie: Gebouw De vijver Driebergen.

Houd je hersens fit

DRIEBERGEN - Wilt u op een zeer effectieve manier uw geheugen en concentratievermogen verbeteren? Dan is deze cursus, bedoeld voor 55+, zeker iets voor u. Door vooral de basisfactoren van het werkgeheugen te trainen, zult u een merkbaar resultaat boeken. De oefeningen die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld, zijn afwisselend en leuk om te doen en er is geen enkele voorkennis voor nodig. Daarnaast krijgt u praktische en nuttige tips aangereikt hoe u uw hersenen in een goede conditie kunt houden. Er zijn vijf lessen. De cursus is op woensdag van 14.30 – 16.00 uur en start op 27 oktober. Kosten: € 50,-. locatie: Gebouw De Vijver Driebergen.

Kunstgeschiedenis

DRIEBERGEN - Ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling ‘Twintigste eeuwse architectuur en design’ in het Centraal Museum, gaat de eerste lezing over Rietvelds universum. De tweede lezing is ter voorbereiding aan het bezoek aan de tentoonstelling ‘De ogen van Kees van Dongen’ in Boijmans, Rotterdam. Data 5, 12, 19 en 26 november. De lezingen zijn op vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Kosten: € 65,-. Locatie : Gebouw De Vijver.

Kleur- en stylingadvies

DRIEBERGEN - Deze workshop is voor iedereen die inzicht wil hebben in effect van kleuren die bij haar of hem passen en voor de mensen die willen weten hoe de sterke of zwakkere punten van het figuur benadrukt of gecamoufleerd kunnen worden. De docente is een gediplomeerde kleur- en styling adviseuse. Iedere cursist krijgt in deze workshop een kleur- en stylingadvies. Er zijn vier lessen. De cursus is op donderdag van 19.30 – 22.00 uur en start op 4 november. Kosten: €65,-. Locatie : Gebouw De Vijver Driebergen.

Naaldvilten

DRIEBERGEN - Naaldvilten is een techniek waarbij droge wol met een naald tot vilt wordt gemaakt. Het vilt wordt verwerkt in een voorstelling. Er zijn vier lessen. De cursus is op maandag van 20.00 – 22.00 uur en start op 25 oktober. Kosten € 50,- (plus € 20,- materiaal). Locatie: Gebouw De Vijver.

Eten bij Welnúh

HEUVELRUG - Wilt u genieten van een driegangenmaaltijd in leuk gezelschap? In Doorn is op dinsdag om 12.00 uur de Doornse Dis (menu 26 oktober: Spaghetti bolognese), in Amerongen op dinsdag om 12.30 uur de Napoleondis (menu 26 oktober: champignonsoep, Duitse biefstuk met aardappelkroketten en ijsbergsla, kwark) en in Leersum op donderdag om 12.30 uur de Binderdis (menu 28 oktober: Tortilla / maissoep, taco met gehakt sla en rijst, ijsje). De kosten zijn €7,50. Heeft u belangstelling? Neemt u dan contact op met Annelies Barendregt. U kunt zich bij haar aanmelden, maar u kunt ook bij haar terecht voor meer informatie over de locaties en het menu, tel. 0343 421538. Meer informatie op www.welnúh.nl.

Eetcafé

DRIEBERGEN - Op donderdag 28 oktober kunt u weer genieten van een driegangen maaltijd in een gezellige en sfeervolle omgeving. Er is dan vanaf 17.30 uur weer het Eetcafé in Beukenstein, Hoofdstraat 57 Driebergen. De prijs is slechts € 8,-!. Betaling geschiedt door middel van maaltijdbonnen. Aanmelden:Inschrijfbureau , Vijverlaan 10, 0343 523011, maandag t/m vrijdag 9.00-11.00 uur (uiterlijk tot de dinsdag ervoor). Hier zijn ook de maaltijdbonnen te koop. Wilt u een keertje komen proeven, dan kunt u gewoon bij de ingang een kaartje kopen.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie