Vermaarde pianist Hannes Minnaar naar Doorn

16 september 2010 om 00:00 Achtergrond

DOORN - Hannes Minnaar, een groot muzikaal talent, werd in mei van dit jaar winnaar van de derde prijs op het prestigieuze Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Deze pianist, 25 jaar oud, komt samen met een selectie musici van het Amsterdamse Concertgebouworkest, volgende week woensdag spelen in de Maartenskerk in Doorn.

Winnaar belangrijk concours in Maartenskerk door Nicole van der Schaaf

Hannes Minnaar, geboren in het Zeeuwse Goes, is niet direct afkomstig uit een muzikaal gezin. Zijn muzikale interesse was gewekt tijdens de bezoekjes aan zijn opa, die een grote collectie LP’s met klassieke muziek had. Later raakte hij gefascineerd door een ander familielid dat de gitaar bespeelde. Hannes Minnaar wist het toen zeker: hij wilde ook een instrument bespelen. Vier jaar was hij toen en zijn ouders vonden het nog wat vroeg. Maar op zijn zevende jaar ging het toch gebeuren; hij kreeg pianoles van een mevrouw die toevallig om de hoek woonde. Dat was makkelijk dichtbij en voor het oefenen thuis werd een keyboardje aangeschaft.

Gedurende zijn hele schooltijd bespeelde Hannes Minnaar met enthousiasme en passie de piano. Puur voor zijn plezier, al kreeg hij op zijn dertiende wél een hele serieuze pianoleraar en werd het tevens hard studeren.

Na zijn middelbare schooltijd lag een opleiding aan het conservatorium voor de hand en verlegde hij de horizon van zijn hobby naar werk en toekomst. Het plezier bleef, het studeren werd steeds intensiever en het Amsterdamse conservatorium rondde hij af met een 10 met onderscheiding. Masterclasses volgde hij bij de ‘groten’ op de piano en onderwijl studeerde hij tevens orgel. In 2008 won Hannes Minnaar het Concours van Genéve; dat werd de opmaat voor de belangrijkste prijs voor een jonge pianist: het Koningin Elisabeth Concours in Brussel.

,,Het is een geweldige ervaring om met de uitstekende musici van het Concertgebouworkest samen te spelen”, meldt Minnaar. ,,Als pianosolist ben je eigenlijk nogal eenzaam bezig, kamermuziek speel je samen, het verrijkt je spel.”

Informatie

Kom kijken op 22 september in de Maartenskerk, Doorn. Het concert heeft de titel ‘In de Maneschijn’. Voor info en kaarten: 0343 41 42 40 of info@muziek-maartenskerk.nl

Toegangsprijzen: €24,- / €20,- (65+) / €10,- (CJP/studenten). Kaarten kunnen worden besteld door tijdig het verschuldigde bedrag over te maken op rekeningnummer 48.11.67.986 ten name van Stichting Muziek Maartenskerk, Doorn. Op de dag van het concert worden losse kaarten – voor zover nog beschikbaar – vanaf 19.00 uur verkocht aan de kerk. Een abonnement op de serie van drie concerten kost €60,- / €50,- (65+) of €90,- / €75,- (65+) (abonnementPlus, met vaste gereserveerde plaats voor in de kerk). Meer informatie over de wijze van bestellen en de inhoud van het concert op www.muziek-maartenskerk.nl of via 0343-414240.

advertentie
advertentie