Afbeelding
Ted Walker

‘Begin volgend jaar weer competitiesport voor amateurs’

Corona Coronavirus

HEUVELRUG Dat de competities in de amateursport nog dit jaar weer opgestart worden, ligt niet voor de hand. Dat zei NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen donderdag tijdens een informele bijeenkomst voorafgaand aan de algemene vergadering van maandag. Hij denkt aan een herstart begin volgend jaar.

Sportkoepel NOC*NSF hoopt dat half december wel al de topcompetities in diverse sporten weer kunnen worden hervat. Daarover volgt komende week overleg met topambtenaren van het ministerie van VWS. Op het profvoetbal na liggen alle competities stil vanwege de coronamaatregelen. Met het plan dat als werktitel Heropening Sport heeft gekregen hoopt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen ook ,,de verenigingssport weer aan de praat te krijgen”.

PUBLIEK De topcompetities moeten gaan lopen omdat sporters die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen wedstrijden nodig hebben. Voor de andere competities denkt Dielessen eerder aan een herstart begin volgend jaar. ,,Dat heeft minder prioriteit en pas daarna gaan we denken aan de kantines, de kleedkamers en het toelaten van publiek. Dat is het laatste aspect voor ons.”

ONDERLING ,,Uitgangspunt is dat er meer ruimte komt waarbij we de routekaart volgen, die soms nog wel tot verwarring leidt. In eerste instantie hopen we dat er snel weer in groepen kan worden gesport, op de eigen vereniging zonder verplaatsingen. Dat je in ieder geval weer kan trainen en onderlinge wedstrijden kunt spelen”, verklaarde Dielessen, die meldde dat er een week later bestuursoverleg is met minister Tamara van Ark.

BELANGRIJK Dielessen zei het eerdere besluit dat sporten in groepsverband voorlopig niet mag te betreuren. ,,Omdat niet bewezen is dat tijdens sporten overdracht van het virus plaatsvindt. Al begreep ik dat de maatregel vooral bedoeld was om duidelijkheid te creëren.”

Van Ark zal maandag de vergadering toespreken. Dielessen: ,,We hopen dat ze duidelijk maakt hoe belangrijk ze sport vindt.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00