Afbeelding
Theo Beumer

Hockeycompetitie gestopt: geen kampioenen, promotie en degradatie

Corona Coronavirus

DRIEBERGEN De Nederlandse hockeybond KNHB heeft alle competities van dit seizoen beëindigd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen. Geen club promoveert of degradeert. Dat heeft de hockeybond dinsdagavond bekend gemaakt naar aanleiding van de kabinetsbesluiten over de verlenging van de corona-maatregelen.

,,De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS en NOC*NSF. Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond heeft het bondsbestuur van de KNHB besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Deze beslissing betreft ook de (jongste) jeugdcompetities", laat de hockeybond weten.

De hockeybond is wel blij met het besluit van het kabinet dat de jeugd weer voorzichtig mag gaan trainen. Zo'n 155.000 hockeyers van 18 jaar en jonger kunnen daardoor na 28 april weer bij hun club terecht. De oudste jeugd, van 13 tot en met 18 jaar, moet tijdens de oefensessies wel 1,5 meter afstand houden.

De KNHB heeft de volgende beslissingen genomen:

- De competities worden als niet afgerond beschouwd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen én geen promoties of degradaties doorgevoerd.

- Het volgende seizoen wordt gestart met de klasseindelingen bij de senioren zoals seizoen 2019-2020 is gestart. Deze beslissing geldt voor alle seniorenteams, zowel de standaardteams als alle andere teams (met uitzondering van een aantal competities waarbij gedurende het seizoen 2019-2020 al een volledige competitie was afgerond).

- Bij de jeugd worden de indelingen van de voorcompetities 2020-2021 gebaseerd op de samenstelling van de teams voor komend seizoen én de ratingwaardes die elke speler individueel meeneemt uit de laatst volledig gespeelde competitie die door de speler gedurende seizoen 2019-2020 tot aan de herfstvakantie of winterstop is gespeeld.

- Verenigingen kunnen zoals gebruikelijk verzoeken indienen ter aanpassing van de klasseindelingen van alle seniorencompetities (reserve, jong senioren en veteranen). Binnen de competities voor standaardteams is hier geen ruimte voor. Verzoeken indienen voor deze teams is daarom net als andere jaren niet mogelijk.

De KNHB gaat de verenigingen met een bij de huidige maatregelen passend protocol en specifieke hockeyformats helpen op een veilige en verantwoorde wijze hockey per 28 april op de verenigingen weer mogelijk te maken. Dit geldt nu in eerste instantie voor de twee jeugddoelgroepen (tot en met de D-jeugd en van de C- tot en met de A-jeugd, inclusief de 1,5 meter afstand). De verenigingen ontvangen hierover zo snel mogelijk meer informatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04