Mascha Versteeg: ,,Wij hebben zo’n breed aanbod. Er is zoveel leuks om uit te kiezen bij QuaRijn."
Mascha Versteeg: ,,Wij hebben zo’n breed aanbod. Er is zoveel leuks om uit te kiezen bij QuaRijn."

Er valt veel te ontdekken in de zorg bij QuaRijn

14 maart 2023 om 15:30 Zorg

Eenendertig jaar geleden startte Mascha Versteeg als bejaardenverzorgende. Ze groeide door naar praktijkopleider, coördinator en adviseur leren & opleiden. Sinds een half jaar is ze ook werkzaam als recruiter.

In al die jaren leerde Mascha alle huizen van QuaRijn heel goed kennen. Want elke locatie heeft zijn eigen identiteit. Daardoor kan ze goed beoordelen waar iemand goed past en optimaal uit de verf komt. Mascha laat zien dat iedere student of zijinstromer er mag zijn en mag leren. Zij en haar collega’s zorgen ervoor dat ze daar goede begeleiding bij krijgen en alle ruimte die nodig is om zich te ontwikkelen.

ZORG EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Mascha Versteeg is recruiter en opleidingscoördinator bij QuaRijn. Ze is aanspreekpunt voor scholen en opleidingen als het gaat om stageplekken. Intern zorgt ze ervoor dat medewerkers opleidingen kunnen doen. Zoals de verplichte opleidingen voor de BIG-registratie of cursussen en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling. ,,Ik vind het belangrijk om mensen te stimuleren en alles uit zichzelf te halen”, legt Mascha uit. De diversiteit bij QuaRijn is groot, dat maakt het goed mogelijk om door te groeien. ,,Wij hebben zo’n breed aanbod”, vertelt Mascha enthousiast. ,,Als ik nu zelf jong was geweest zou ik het wel weten. Er is zoveel leuks om uit te kiezen bij QuaRijn.”

DANKBAARHEID EN STRALENDE GEZICHTEN

Laagdrempeligheid is het uitgangspunt. Een goed voorbeeld daarvan is de Jongeren Bedrijvendag die in april vorig jaar in Veenendaal werd georganiseerd. QuaRijn stelde locatie De Koekoek, kleinschalig wonen voor mensen met dementie, die dag open voor HAVO & VMBO-leerlingen. Na een rondleiding en presentatie over QuaRijn werden de jongeren verspreid over de afdelingen om samen met de bewoners een broodje te eten. Iedereen vond het zo gezellig dat ze daarna ook nog spontaan gingen wandelen. Dankbaarheid en stralende gezichten van beide kanten. ,,Zoiets plan je niet van tevoren”, zegt Mascha. ,,Het is de kracht dit te laten gebeuren.”

WAARDEVOLLE LEERMOMENTEN

Ook via een stage kun je QuaRijn goed leren kennen. Recent werd zelfs een hele klas van Het Perron in Veenendaal omarmt: 21 studenten van de Gerichte Vakmanschapsroute Zorg en Welzijn gingen aan de slag op een locatie of bij de mensen thuis. Daar maakten ze kennis met kleine waardevolle leermomenten zoals boodschappen doen, een ontbijt klaarmaken, de mantelzorger ontlasten door een spelletje te doen of een praatje te maken.

MAATSCHAPPELIJKE STAGES

QuaRijn biedt ook maatschappelijke stages aan voor middelbare scholieren. Mascha vindt het mooi dat kinderen zo jong al kennismaken met de organisatie en de bewoners. Dat geeft ze een beeld en brengt de zorg wat dichterbij.

Ik wil mensen de ruimte geven zich te ontwikkelen

 ‘Aan de slag in de zorg’ is een mooi project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Rhenen. Via een empowerment training werden zij klaar gestoomd om weer het werkveld in te gaan. QuaRijn zet zich in om deze mensen een opleidingstraject te bieden met uitzicht op een baan. Tijdens een proefperiode van drie maanden kan er van beide kanten gekeken worden of het een goede match is. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie.

ZIJINSTROMERS

,,Wij omarmen ook zijinstromers”, legt Mascha uit. Tijdens corona heeft werken in de zorg een positiever imago gekregen, mensen kiezen er steeds vaker voor. Mascha merkt verschuivingen op de arbeidsmarkt en dat mensen bereid zijn zich om te scholen. ,,Wij denken graag mee om te kijken wat er mogelijk is. Overigens is het wel makkelijker geworden voor zijinstromers. Want tegenwoordig kun je certificaten behalen voor leereenheden, zodat mensen sneller inzetbaar zijn.”

ZICHTBAAR MAKEN

Mascha en haar collega’s doen er van alles aan om QuaRijn zichtbaar te maken. Een paar weken geleden stonden ze nog op de markt in Veenendaal. Niet om zieltjes te winnen. Nee daar is Mascha niet van. ,,Iedereen die er open voor staat wil ik informatie geven. Of dat nou toekomstige bewoners zijn of hun familieleden, of zijinstromers of een toevallige voorbijganger. Ik wil de mensen laten weten dat we er zijn. En dat ze onthouden dat het een fijn gesprek was”, zegt ze.

GOEDE BEGELEIDING

Mascha en haar collega’s proberen werken bij QuaRijn zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Door mee te denken en goede begeleiding te geven. ,,Ik zeg altijd, doe jezelf niet te kort en haal alles er uit wat er in zit. Het maakt haar niet uit hoe lang iemand erover doet. Als je iets wil, dan zorgen wij ervoor dat het gaat lukken.”

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn bij QuaRijn?
Laat ons weten wat je wensen zijn, dan geven wij inzicht in je mogelijkheden.

Mascha Versteeg
t 06 83 69 01 85
e talentplein@quarijn.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door QuaRijn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie