‘Ik wil graag iets betekenen voor anderen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Ik wil graag iets betekenen voor anderen’

28 mei, 15:45 Zorg
Ellis Plokker
Marie-Louise Beerling vindt voldoening in haar werk voor NPV Zeist.
Marie-Louise Beerling vindt voldoening in haar werk voor NPV Zeist.

HEUVELRUG Marie-Louise Beerling werkt als vrijwilliger in de terminale thuiszorg, via NPV Zeist. Dat houdt in dat ze ongeneeslijk zieke mensen thuis bezoekt. Als ze anderen daarover vertelt, zeggen ze vaak dat het werk wel zwaar zal zijn. Maar zo ziet Beerling dat helemaal niet, ze ervaart het juist als een privilege dat ze dit mag doen.

Veel mensen die in de laatste fase van hun leven zijn, willen graag thuis worden verzorgd. Vrijwilligers als Marie-Louise Beerling bezoeken deze mensen een ochtend, middag of avond in de week. Nadat iemand een diagnose heeft gekregen met de verwachting dat hij of zij binnen drie maanden zal sterven, doet een coördinator van NPV een intake. Marie-Louise Beerling vertelt: ,,De coördinator zoekt v..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.