Boek over overgang moet taboe doorbreken: ‘Vrouwen, blijf niet tobben’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Boek over overgang moet taboe doorbreken: ‘Vrouwen, blijf niet tobben’

20 jun, 07:15 Zorg
Gelderse Vallei
Mirjam van 't Veld wil het taboe rondom de overgang doorbreken met haar boek.
Mirjam van 't Veld wil het taboe rondom de overgang doorbreken met haar boek.

HEUVELRUG Het thema overgang houdt Mirjam van ‘t Veld al langer bezig. Toen ze zelf jong in de overgang kwam, merkte ze dat er een taboe bestaat om erover te praten. Zowel privé als op het werk. ,,Vrouwen krijgen soms ten onrechte een stempel burn-out en maken als gevolg daarvan ingrijpende keuzes. Al die verhalen gaan mij aan het hart.”

,,Het balletje om een boek te schrijven ging rollen toen Marcelle Meesters, terwijl ze mij interviewde, vertelde dat ze verpleegkundigen had geïnterviewd over hun burn-out. Op mijn vraag hoe oud deze dames waren, bleken ze veelal rond de vijftig te zijn. Mogelijk ging het hier eerder om overgangsklachten.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.