Aandacht voor KOPP/KOV-kinderen: ‘Ik help hen meer voor zichzelf te kiezen’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Aandacht voor KOPP/KOV-kinderen: ‘Ik help hen meer voor zichzelf te kiezen’

16 mrt, 06:53 Zorg
Jeroen Dietz
Iris Verhoeven helpt mensen met ouders met psychische problemen of een verslaving.
Iris Verhoeven helpt mensen met ouders met psychische problemen of een verslaving.

DRIEBERGEN Wanneer ouders te maken hebben met verslaving of psychische problematiek, heeft dat zijn weerslag op hun kinderen. Doordat ouders ongewild niet in staat zijn om de kinderen de juiste zorg te geven, komt er een grote last op de schouders van kinderen te liggen. Later in hun leven krijgen veel van deze kinderen daar problemen door. Iris Verhoeven uit Driebergen geeft therapie aan mensen die hiermee te maken krijgen.

,,Kinderen van ouders met Psychische Problemen noemen we in vaktermen een KOPP-kind”, begint Verhoeven haar verhaal. ,,De term KOV is de benaming voor Kinderen van Ouders met Verslavingsproblematiek. Doordat ouders psychische problemen of een verslaving hebben, zijn zij veelal niet in staat om de zorg voor hun kinderen op zich te nemen.” Hierdoor gaan kinderen de taken van ouders overnemen en z..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.