Grote zorgen kinderarts over nieuwe inkoop jeugdzorg

6 maart 2021 om 07:14 Zorg Diakonessenhuis
Kinderarts Mark Hoetjer is kritisch op de veranderingen in de jeugdzorg, die per 1 juli ingaan.
Kinderarts Mark Hoetjer is kritisch op de veranderingen in de jeugdzorg, die per 1 juli ingaan.

HEUVELRUG Mark Hoetjer is kinder- arts in het Diakonessen- huis en werkt behalve in Utrecht ook in Doorn en Zeist. Hij is gespecialiseerd in gedragsproblemen, AD(H)D, en alcoholmisbruik, en verwijst vaak door naar vrijgevestigde praktijken in de regio, voor GGZ- zorg maar ook voor complementaire zorg. In de lopende aanbesteding voor jeugdzorg die naar verwachting per 1 juli ingaat, is deze laag van zorg voor een groot deel uitgesloten.

Kinderartsen in het Diakonessenhuis zien jaarlijks 1.500 tot 2.000 kinderen met de diagnose AD(H)D: ,,Twee derde van deze kinderen heeft hierbij nog andere problematiek, die andere zorg vergt. Met de transitie in aantocht ben ik in 2013 en 2014 op eigen initiatief bij gemeenten in de regio langsgegaan om hen voor te bereiden op wat er op hen af ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.