Griepprik meer in trek dan ooit

4 dec, 07:12 Zorg
Eigen foto
Team Huisartsenpraktijk Groen en Van Vugt in Doorn.
Team Huisartsenpraktijk Groen en Van Vugt in Doorn.

HEUVELRUG De griepprik is meer in trek dan ooit. Vooral senioren hopen zo niet alleen meer weerstand op te bouwen tegen griep, maar tijdens de coronaperiode ook minder vatbaar te zijn voor een dubbele besmetting, waarbij de kans op een ernstig ziekteverloop en opname in de afgeladen ziekenhuizen groot is. Dat blijkt onder meer uit een peiling van de ANBO.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG) voorzagen de verhoogde vraag. Dat resulteerde in de aanschaf van een half miljoen extra vaccins, naast de gangbare drie miljoen doses. Huisartsen konden tot maximaal vijftien procent meer bestellen, dan voorgaande jaren. Daar waar de grens nog niet is bereikt, levert de SNPG pas na..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.