Aula begraafplaats Maarn verkocht; renovatie direct van start - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Aula begraafplaats Maarn verkocht; renovatie direct van start

17 nov, 06:55 Zorg
Hanny van Eerden
Eigenaar Sjoukje van Krimpen-Statema (l) en uitvaartbegeleider Marianka Brouwer.
Eigenaar Sjoukje van Krimpen-Statema (l) en uitvaartbegeleider Marianka Brouwer.

MAARN De gemeente Utrechtse Heuvelrug verkocht afgelopen week de aula van de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Maarn aan Van Krimpen-Statema Uitvaartzorg. „De onderhandelperiode heeft bij elkaar ruim 2,5 jaar geduurd”, zegt nieuwe eigenaar Sjoukje van Krimpen-Statema. „Wij dienden destijds als enigen het gevraagde businessplan in.”

De gemeente wilde bij de verkoop van de Maarnse aula nauwkeurig te werk gaan en ook andere ondernemers een eerlijke kans geven, volgens Van Krimpen-Statema. „Deze inventarisatie kostte tijd,” zegt zij. „Daarnaast was er in het contract sprake van een clausule, die aangeeft dat als wij op termijn deze aula van de hand zouden willen doen, wij het gebouw tegen eenzelfde symbolisch bedrag moeten te..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.