Maandagmiddag 13 januari 2020 in de Binder, Hoflaan 29 te Leersum, Alzheimer Café: "Validation bij Dementie".

23 december 2019 om 14:17 Zorg Deel je nieuws


Maandagmiddag 13 januari 2020 is er in de Binder, Hoflaan 29 te Leersum weer een Alzheimer Café. Het thema deze middag is Validation bij Dementie, een workshop gegeven door Vicki de Klerk. Validation is ontwikkeld door Naomi Feil in 1963 en gebleken zeer effectief te zijn bij ouderen met dementie.

Validation is een methode om met gedesoriënteerde oudere mensen te communiceren en hen te helpen. Het is een praktische manier van werken die helpt spanningen te
verminderen en waardigheid en geluk te vergroten. Validation is gebaseerd op een empathische houding en een holistische visie op het individu. Wanneer iemand
"in andermans schoenen kan staan" en "door hun ogen kan kijken", kan diegene in de wereld van de gedesoriënteerde mensen stappen en de betekenis van hun afwijkende
gedrag begrijpen. Vicki zal ruimschoots inspelen op uw vragen en behoeften.

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben.

Het café gaat open om 13:30 uur. Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.00 uur.
Daarna start de workshop van Vicki de Klerk. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten.
Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Dorpsnetwerk Leersum.
Voor meer informatie en vragen over vervoer Alzheimer Nederland afd Zeist e.o.: Bob Kniese  06-53250003
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie