September is voor mediator Annet Eggink altijd een bijzondere maand.
September is voor mediator Annet Eggink altijd een bijzondere maand. Annet Eggink Mediation

Annet Eggink treedt op als mediator bij scheidingen

14 september 2023 om 13:14 Zakelijk

DRIEBERGEN Voor Annet Eggink is september altijd een bijzondere maand. In deze periode van het jaar worden 20 procent meer echtscheidingen in gang gezet dan in de rest van het jaar. Annet begeleidt beide partijen om deze zo netjes en geruisloos als mogelijk is af te handelen, zodat ieder individueel de eigen toekomst kan gaan vormen.

Annet: ,,Vaak is het samenzijn op vakantie de druppel die de emmer doet overlopen. Voor die tijd waren er regelmatig al spanningen die op vakantie nog eens extra uitvergroot worden. Je bent als stel doorgaans de hele dag met elkaar bezig. Irritaties spelen op en het is niet leuk meer samen.” 

RUIMTE VOOR EMOTIES

,,Eenmaal terug hakt een van de partijen dan de knoop door, wat voor de ander vaak toch als een onverwachte boodschap komt. Ik begin met het creëren van begrip voor het proces dat beiden doormaken. Heel snel alles regelen helpt niet, het is belangrijk dat er ook ruimte is voor emoties. Als mediator geef ik inzicht in wat te doen. Ik begeleid  de stellen om samen knopen door te hakken.’’

De MfN-registermediator kent het klappen van de zweep en weet dat iedere partij soms even ruimte nodig heeft voor verwerking. Annet vraagt ze waar ze ’s nachts wakker van liggen en wat nodig is om bepaalde besluiten te nemen. Ze biedt een luisterend oor en inventariseert de wensen.

PARTNER/OUDER

Annet: ,,Als partners moeten ze afhechten, maar hun rol als ouders blijft. Als je gaat scheiden, wordt de rol van partner nog wel eens verward met de rol van ouder. Als je als partner niet meer samen door een deur kunt, betekent dat niet dat je niet beide goede ouders kunt zijn voor de kinderen.’’

Annet heeft een spreekruimte aan huis om haar cliënten een rustige en neutrale omgeving te bieden. Verder is ze aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor partijen die het financieel minder breed hebben vanaf 59 euro per persoon hun scheiding kunnen regelen.

Annet Eggink MfN-registermediator, van der Muelenstraat 3, Driebergen-Rijsenburg. Telefoon 06-20857051 of www.annetegginkmediation.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Annet Eggink MfN-registermediator. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie