Het gedreven team dat leerlingen helpt weer zelfvertrouwen te krijgen. Onderwijs: v.l.n.r. Judith, Eva, Mariët en Saskia.
Het gedreven team dat leerlingen helpt weer zelfvertrouwen te krijgen. Onderwijs: v.l.n.r. Judith, Eva, Mariët en Saskia. Babs Bouwman

Maupertuus loodst leerlingen door ‘de middelbare’ heen

25 mei 2023 om 10:31 Zakelijk

DRIEBERGEN Er is altijd een reden waarom leerlingen op Maupertuus komen. Veel van hen hebben negatieve ervaringen opgedaan in het onderwijs waar ze vandaan komen. Door onder andere te grote klassen in het reguliere onderwijs kregen ze niet de aandacht die ze nodig hebben. De persoonlijke aandacht en zorg op Maupertuus in combinatie met een positieve benadering en groepen van maximaal 13 leerlingen, zorgen ervoor dat kinderen weer zelfvertrouwen krijgen. Het enthousiaste team van docenten, psychologen en mentoren loodst ze door die schoolperiode heen. ,,Veel van onze leerlingen vinden leren niet leuk, maar hier op Maupertuus helpen we ze allemaal naar de eindstreep”, aldus directeur Mariët de Gooijer.

Eva, één van de psychologen, vertelt dat ieder kind op Maupertuus wel met iets te ‘dealen’ heeft. Bijvoorbeeld een leerstoornis als dyslexie of dyscalculie, concentratieproblemen door AD(H)D, een vorm van autisme, een schooltrauma door pesten of een negatief zelfbeeld. Iedere leerling heeft zijn eigen uitdagingen: dat hoort er gewoon bij. 

OP MAAT

De persoonlijk onderwijsaanpak op maat met de hulp van een pedagoog, psycholoog, mentor en ouders, zorgen ervoor dat er rust en vertrouwen komt bij de leerling. Dat is nodig om tot leren te komen. ,,Niemand ontsnapt aan mijn aandacht”, vertelt Saskia, vakdocent biologie en mentor. Ze kent het verhaal van ieder kind. Docente Duits en mentor Judith: ,,Ik bied de stof gestructureerd aan en maak een planning om ze zoveel mogelijk te ondersteunen.” Zo bouwt Maupertuus aandacht en zorg om iedere leerling heen.

Marije is moeder van een havo 5-leerling: ,,Bij Maupertuus kijken ze naar onderwijs dat past en mag het kind zijn wie hij/zij is. Ook als je het als ouder even niet meer ziet zitten, krijg je steun van het team. Ons kind mocht zichzelf zijn en voelt zich niet meer buitengesloten.”

INSTROMEN

Op Maupertuus kun je het hele jaar instromen. Kinderen komen soms voor één of twee jaar. Anderen blijven er hun hele middelbare schoolperiode. ,,Ons doel is kinderen te helpen, zodat ze terug kunnen naar het regulier onderwijs”, legt Mariët uit. Het hele team is het erover eens dat het mooi is om te zien, dat alle leerlingen met het volste vertrouwen naar hun nieuwe opleiding gaan. En daar doen ze het voor.

Meer informatie is te vinden op maupertuus.info/voortgezet-onderwijs/.

Dit artikel wordt u aangeboden door Maupertuus. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Babs Bouwman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie