De werkgroep Fairtrade, Dick Karssen, Liesbeth Oosterhagen en Chris Stam. Inzet: Teunis Reedijk.
De werkgroep Fairtrade, Dick Karssen, Liesbeth Oosterhagen en Chris Stam. Inzet: Teunis Reedijk. Fairtrade Heuvelrug

Fairtrade Week Utrechtse Heuvelrug

Zakelijk

HEUVELRUG Deze week is het weer Landelijke Fairtrade week. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is één van de 80 gemeenten in Nederland die de titel Fairtade gemeente mag dragen.

Een fairtrade gemeente is gebaseerd op 6 criteria: Er is een lokaal kernteam actief; het gemeentebestuur spreekt zich uit vóór Fairtrade; in plaatselijke winkels en horeca verkopen ze fairtrade en duurzame producten; lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties kopen en gebruiken fairtrade producten in de kantine en/of op de bedrijfsvloer; het kernteam organiseert publieksevenementen, zorgt voor lokale publiciteit rond de campagne en creëert bewustwording over het thema Fairtrade onder de inwoners.

De titel Fairtrade Gemeente betekent dat de gemeente concreet bijdraagt aan de invulling van de Sustainable Development Goals (SDG). Dit zijn zeventien speerpunten die zijn gedefinieerd vanuit de Verenigde Naties om de wereld te verbeteren. Een vijftal van deze activiteiten sluit naadloos aan bij de speerpunten van Fairtrade waardoor een ideale win-win situatie ontstaat. Voor meer informatie zie https://www.sdgnederland.nl/

Afgelopen maand hebben we met trots ons 10-jarig lustrum voor het dragen van deze titel gevierd.

Sinds een half jaar is ook het bestuur weer redelijk op volle kracht. Naast Dick Karssen (secretaris werkgroep), Teunis Reedijk (algemeen lid werkgroep) en Liesbeth Oosterhagen (voorzitter werkgroep) heeft Chris Stam zitting genomen in de werkgroep als penningmeester. Met dit viertal hebben we voor het aankomende jaar een aantal activiteiten gedefinieerd:
Er is al een aantal fairtrade kerken maar we gaan proberen dit aantal het komende jaar te vergroten.

Het Revius in Doorn is een fairtrade school. Maar we gaan nu ook aansluiting zoeken met andere scholen om na te gaan of we die ook fairtrade kunnen maken en jongeren enthousiasmeren.
Wat kun jij doen? Als je boodschappen gaat doen kijk dan eens of je fairtrade producten kunt kopen! Een volledige lijst van fairtrade winkeliers en bedrijven staat op onze website. En als je interesse hebt om op basis van bovengenoemde activiteiten contact met ons op te nemen of wil je onze werkgroep versterken, kijk dan ook eens op www.fairtradeheuvelrug.nl of neem contact op met Liesbeth Oosterhagen, 06 53 93 68 69.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28