Oleg Trisjin in zijn atelier aan de Tiendweg in Zeist.
Oleg Trisjin in zijn atelier aan de Tiendweg in Zeist. Stan Bos

De deur staat voor iedereen open in Olegs Atelier Het Ambacht

Zakelijk

HEUVELRUG Op zoek naar mooie, antieke meubels of wilt u juist een antiek meubel laten restaureren? Dan bent u bij Oleg Trisjin van Meubelstoffeerderij Atelier Het Ambacht in Zeist aan het juiste adres. 

In zijn atelier aan de Tiendweg in Zeist staat de deur voor iedereen open. Oleg, een geboren Oekraïner, woont al decennia in Nederland en heeft een grote passie voor antieke meubels. Ooit begon hij als werknemer met vloeren en gordijnen, totdat hij achterin een winkel iemand trof die als hobby meubels opknapte. Vanaf dat moment was Oleg verkocht.

Hij volgde een opleiding tot meubelstoffeerder en leerde het vak in de praktijk. Achttien jaar werkte Oleg voor een werkgever, maar vijf jaar geleden volgde hij zijn droom en begon voor zichzelf. ,,Best wel een risico”, geeft hij toe, ,,maar het is goed uitgepakt. Ik ben tevreden en heb een grote passie voor antieke meubels.”

AUTHENTIEK In zijn atelier is Oleg op de dag van het gesprek bezig met de bekleding van een grote bank, maar in twee ruimtes staan er ook veel design en antieke interieurstukken. Denk aan leuke designstoelen, antieke fauteuils, kleine banken, klokken, dressoirs en een chaise longue in koningsblauwe stof. ,,Dit is een goede collectie die is bekleed met authentieke stof uit de zeventiende en achttiende eeuw tot aan nu”, legt Oleg uit. ,,Bij het restaureren van een antiek meubelstuk werk ik alleen met hoogwaardige materialen en authentieke technieken die passen bij het tijdperk. De stoffen waarmee ik werk zijn onder meer Rentmeister, Veraseta, Le Lievre en Prelle, één van de oudste Franse meubelstoffabrikanten.”

EMOTIONELE WAARDE Oude, antieke meubels knapt Oleg helemaal zelf op, maar wie thuis zelf een antiek meubel heeft en die wil laten restaureren, kan ook bij Oleg aankloppen. ,,Bijvoorbeeld als een meubel emotionele waarde heeft. Ik doe dat hier op hoog niveau en haal veel plezier uit mijn werk. Een stoel opknappen kost gemiddeld een dag, een kleinere bank zo’n dag of vijf en een grotere bank meestal zo’n acht dagen. Meestal ben ik hier aan het werk, maar als mensen willen langskomen, is het handig om van tevoren even te bellen.”

Atelier Het Ambacht, Tiendweg 36, 3709 JP Zeist, www.atelierhetambacht.nl, info@atelierhetambacht.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Meubelstoffeerderij Atelier Het Ambacht. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

door Stan Bos

advertentie
advertentie
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 59 minuten geleden
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 6 dec, 07:06
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50