Bloeiende rhododendrons. Rechtsonder Bloombux, het alternatief voor de kwetsbare buxus.
Bloeiende rhododendrons. Rechtsonder Bloombux, het alternatief voor de kwetsbare buxus. Nova Zembla

Rhododendronkwekerij Nova Zembla breidt flink uit

Zakelijk

DOORN De eerste rhododendrons bloeien al en de komende weken zullen er nog vele volgen. Hoog tijd voor een bezoek aan rhododendronkwekerij Nova Zembla, op ruim een half uur rijden van Doorn.

,,We hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten’’, zegt eigenaar Erwin Adams. Zijn terrein heeft een metamorfose ondergaan. Het plantenaanbod is meer dan verdubbeld, de website is opgefrist. 

MEER DAN 50 SOORTEN Inmiddels heeft Nova Zembla meer dan vijftig soorten in het assortiment, in allerlei kleuren en maten. Vanuit heel Nederland komen particulieren en zakelijke klanten naar Nova Zembla vanwege de Veluwse kwaliteit, groothandelsprijzen en het deskundige advies van de rhododendron-specialist.

UITBUNDIGE BLOEI Rhododendrons zijn geliefd vanwege hun uitbundige bloei in het voorjaar en het blad dat het hele jaar door mooi groen blijft. De plant is solitair aan te planten, maar wordt ook vaak gebruikt voor een haag of wolk van rhododendrons. ,,De aanplant daarvan is een specialistische klus, die wij onze klanten graag uit handen nemen.’’ Nova Zembla realiseert projecten door heel Nederland.

BLOOMBUX Een van de populairste planten in het assortiment van Nova Zembla is de Bloombux. ,,Deze dwergrhododendron is hét alternatief voor de kwetsbare buxus’’, legt Erwin uit. ,,In tegenstelling tot de Buxus is Bloombux niet vatbaar voor de buxusmot en andere schimmels en plagen.’’  De nieuwe plant blijft het hele jaar groen, bereikt een hoogte van maximaal één meter en kan in allerlei vormen worden geknipt. ,,Als bonus verschijnen er in mei of juni prachtige roze bloemen. Bloombux is ideaal voor een mooie haag of bloemperk, maar ook als blikvanger in een bak op terras of balkon.’’ 

OPENINGSTIJDEN Rhododendrons kopen? Rhododendron Kwekerij Nova Zembla in Lunteren is geopend op woensdag (09.00-16.00u), vrijdag (09.00-16.00u) en op zaterdag (09.00-15.00u). Op maandag, dinsdag en donderdag alleen op afspraak of online. Meer informatie via Kwekerijnovazembla.nl of 06-212 35939.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 27 sep, 07:06
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28