Bij Martje van Wieringen en Huig van de Graaf koop je kaas met smaak!
Bij Martje van Wieringen en Huig van de Graaf koop je kaas met smaak! ...
De Etalage

Mensen komen terug voor de smaak

Zakelijk

DOORN Wie de kaas van Huig eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders. Dat is wat de klanten zeggen over de ambachtelijk gemaakte kaas uit Doorn. Mensen komen echt terug voor de smaak. En dat is niet zo verwonderlijk volgens kaasmaker Huig van de Graaf. Want de weg van de melk naar de koe is heel kort en daarmee blijft alle smaak behouden.

De winkel aan de Langbroekerweg 15 in Doorn ligt niet alleen vol met kaas, gemaakt van lokale koeien of geitenmelk, maar ook met veel andere overheerlijke streekproducten. Kakelverse eieren worden iedere woensdag geraapt bij villa Kakelbont uit Langbroek. Fris fruitsap en overheerlijke jam komt van Fruitbedrijf Vernooij aan de Trechtweg in Cothen. De honing is bij elkaar gevlogen in de omgeving van Odijk door imkerij Monderman en mosterd is gemaakt door Bernard Baakman uit Langbroek. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kom gewoon een kijkje nemen in de winkel. Of turen door het raam naar het ambachtelijke kaasproces: erg leuk om te zien.

Huig van de Graaf is als een vis in het water als hij bezig is in zijn kaasmakerij. ,,Ik ben gewoon een beetje kaas”. Iets serieuzer vervolgt hij: ,,Kaas moet je gewoon beleven. Wij gebruiken pure melk zonder smaakverlies”. Dat proef je trouwens ook goed terug in de flessen melk en karnemelk. Heerlijk vinden de mensen dat. Eigenlijk proef je de liefde voor het vak terug in de producten. Alles met passie bereidt. En wat Martje betreft: die helpt met al haar gezelligheid de mensen in de winkel. Daar wordt iedereen harstikke blij van. Kom je ook beleven?

Kijk ook eens op www.speciaalkaas.nl

Door Babs Bouwman

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33