Ben Balk, Jaco Knoop en Peter van Ek (van links naar rechts) zijn reuze enthousiast over de verschillende modellen e-scooters.
Ben Balk, Jaco Knoop en Peter van Ek (van links naar rechts) zijn reuze enthousiast over de verschillende modellen e-scooters. Babs Bouwman

Geruisloos toeren over de Heuvelrug; Vraag naar elektrische scooters stijgt flink

17 juni 2021 om 16:12 Zakelijk

HEUVELRUG Een elektrische scooter is stiller, zuiniger en beter voor het klimaat dan een benzinescooter. Bovendien is het laden zo’n drie keer goedkoper dan tanken. Geen wonder dat Escooters Heuvelrug merkt dat de vraag naar elektrische scooters flink stijgt. Veel mensen gaan er graag mee naar hun werk in plaats van in de bus te stappen. Buiten dat is het huren van dit schone en geruisloze vervoermiddel steeds populairder als bedrijfsuitje, een feestje of voor vakantiegangers. Je hoort onderweg zelfs de vogels fluiten.

Escooters Heuvelrug startte een jaar geleden als internetshop. Ondernemer Peter van Ek wilde iets doen met elektrische scooters. Directeur Jaco Knoop van het universele garagebedrijf Van der Sluijs Auto’s had daar wel oren naar. ,,De BOVAG adviseert garagebedrijven al jaren om zich om te turnen naar mobiliteitspartner”, zegt Knoop. 

Dit was een mooie stap in die richting. Bovendien was er nog volop ruimte beschikbaar in zijn bedrijfsruimte om de scooters te stallen. Importeurs werden bezocht, elektrische scooters ingekocht, de webshop gebouwd en de showroom ingericht: het bedrijf was klaar voor de verkoop.

HUUR Aanvankelijk was het de bedoeling het kleinschalig aan te pakken. Maar de groei ging sneller dan verwacht. Steeds meer mensen kozen voor een e-scooter. ,,Door corona gingen mensen het openbaar vervoer mijden en kochten een elektrische scooter om naar het werk te gaan”, vertelt Van Ek. 

Maar omdat er ook veel belangstelling voor huur was, besloot het bedrijf ook deze tak op te zetten. Sinds maart van dit jaar werd Ben Balk toegevoegd aan het bedrijf vanwege zijn technische kwaliteiten. Na 35 jaar werken als automonteur was Balk toe aan een nieuwe uitdaging. Hij werd verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de reparaties. Nu was het bedrijf compleet.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Ben Balk is een ervaren technicus en is verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie. - Babs Bouwman

STEKKER Rijden op een e-scooter biedt talloze voordelen. Om te beginnen is een elektrische scooter 100% schoon en dus beter voor het klimaat. De elektromotor is altijd startklaar en zeer betrouwbaar. Tanken en ongezonde lucht van benzine of uitlaatgassen zijn verleden tijd. Je moet natuurlijk de accu wel opladen, maar dat is slechts een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. De onderhoudskosten zijn laag en dat is ook fijn voor je portemonnee. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je na een aantal jaren de accu moet vervangen. Gelukkig heeft Escooters Heuvelrug daar ook iets op gevonden. Zij hebben alle kennis en vaardigheden in huis om de batterij te balanceren: een soort ‘refurbished’ ofwel, een slimmer alternatief voor nieuw.

PROEFRIT Het assortiment van Escooters Heuvelrug is breed: diverse soorten en kleuren fun scooters, choppers (easy rider-achtig model) tot nostalgische retromodellen. Voor jong en oud: eigenlijk voor ieder wat wils. Er zijn ook bezorgmodellen die bij bedrijfsaanschaf voor subsidie in aanmerking komen. Voor de mensen die minder goed ter been zijn, is er keuze uit diverse scootmobielen. Van harte welkom om een keer een proefrit te maken. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de website of een keer langskomen in de showroom. Dan kun je alle modellen in levende lijve aanschouwen en wie weet ter plaatse afspreken een rondje uit te proberen. Dat kan zelfs met een kind achterop, want er zijn ook veilige kinderzitjes bij de huurscooters.

(de tekst gaat onder de foto verder)


De showroom van Escooters Heuvelrug. - Eigen foto

FLUISTERSTIL Zin in een leuke tocht over de Heuvelrug? Een e-scooter huur je al voor 35 euro per drie uur. Er wordt hard gewerkt aan een aantrekkelijke route met leuke stops bij horeca onderweg, voor een kopje koffie of lunch. Escooters Heuvelrug verwacht dat steeds meer mensen dit populaire vervoersmiddel willen ontdekken. Reuze handig dat je voor onderhoud en reparatie ook bij Escooters Heuvelrug terecht kunt. Vooral omdat hun serviceniveau van het allerhoogste niveau is. Daar zijn de internetrecensies het levende bewijs van. Genoeg redenen de fluisterstille e-scooter eens te ervaren. En te genieten van een mooie tocht over bospaden en leuke landweggetjes en het fluiten van de vogels.

Informatie: Escooters Heuvelrug, Traay 170 Driebergen. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 en 16.00 uur. Naast de showroom is er ook een shop met handige accessoires. Meer informatie op www.escootersheuvelrug.nl

door Babs Bouwman

Deze advertorial wordt u aangeboden door Escooters Heuvelrug. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie