Bert Schreuder ziet als eigenaar van Autoschade Kraan dagelijks wat Covid-19 met ondernemers doet.
Bert Schreuder ziet als eigenaar van Autoschade Kraan dagelijks wat Covid-19 met ondernemers doet. Eigen foto
Advertorial

Autoschade Kraan Doorn helpt getroffen ondernemers

19 februari 2021 om 09:29 Zakelijk

DOORN Bert Schreuder ziet als eigenaar van Autoschade Kraan dagelijks wat Covid-19 met ondernemers doet. Sommigen draaien als nooit tevoren en hebben het drukker dan voorheen. Anderen moeten noodgedwongen hun deuren gesloten houden en weten soms niet hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen.

Schreuder heeft voor die laatste groep een pakkende actie gelanceerd. Voor wie bedrijfsmatig ernstig getroffen is door de maatregelen rondom Covid-19, heeft hij een stapeltje bonnen ter waarde van 50 euro klaarliggen. Die kunnen nu of straks bij deze ondernemers besteed worden. Elke klant die in de periode van 22 februari tot en met 31 maart een autoschade bij Autoschade Kraan Doorn laat herstellen, ontvangt zo’n tegoedbon.

Schreuder: ,,Natuurlijk wordt dat bedrag niet bovenop de rekening gezet. Dan zou de klant een sigaar uit eigen doos krijgen. Die 50 euro komt echt voor rekening van het schadebedrijf. Ook wij zijn indirect getroffen, want de mobiliteit is stukken minder, dus de schades ook. Maar wij staan zelf niet op de lijst voor zo’n bon. Die is echt bedoeld voor een getroffen ondernemer op de Utrechtse Heuvelrug. Kappers, kledingwinkels, schoonheidsspecialisten, horeca, cadeauwinkels. Iedereen heeft daar wel een beeld bij. En men ontvangt zo’n bon vanzelfsprekend alleen bij de reparatie van een schade. Niet bij bijvoorbeeld het gebruik van de wasstraat, spotrepair, glasreparatie of poetsen.’’

De Doornse ondernemer benadrukt dat hij met deze actie meer de focus op het lokaal ondernemen wil leggen. Waarom ver weg of via internet winkelen als het gezochte dichtbij ook te koop is. Misschien iets duurder, maar uiteindelijk levert dat toch weer een andersoortige winst op.

Schreuder: ,,Ik gun het die lokale middenstand en ik ga er van uit dat ze het mij ook gunnen. Het heeft voor mij geen nut om zomaar iets weg te geven. Dit is een bon met een boodschap, iets waar men over na kan denken. Hiermee wil ik het lokaal ondernemen stimuleren en vooral ook de getroffen ondernemers een hart onder de riem steken.’’

Autoschade Kraan, Velperengh 8, Doorn. Telefoon 0343-420110 of www.autoschadekraan.nl 

advertentie
advertentie