Afbeelding
Melkgeitenhouderij Zuylestein

gouden plak voor geitenkaas van melkgeitenhouderij Zuylestein

2 april 2024 om 21:56 Zakelijk Deel je nieuws

Gouden plak voor Melkgeitenhouderij Zuylestein – Leersum 

Drie weken terug was dé landelijke kaaskeuring – de Cum Laude keuring. Eén keer per jaar kiezen professionele keurmeesters de beste kaas, zachte kaas en zuivel van Nederland, gemaakt op de boerderij. Boeren en boerinnen uit het hele land, die zelf hun boerderijmelk verwerken tot kaas of zuivel, streden 14 maart om de Den Besten Cum Laude Award.

Melkgeitenhouderij Zuylestein uit Leersum deed ook mee met hun biologische jong belegen geitenkaas en won de respectabele 2e prijs (goud)  in de categorie ‘geitenkaas’, achter de platina plak die voor de 1e prijs is. De gouden geitenkaas wordt gemaakt op een kaasboerderij in de Betuwe, kaasboerderij de Buitenhoeve, van de biologische geitenmelk van Melkgeitenhouderij Zuylestein en  volgens recept van Saskia, Levi en Lisette de Lange.

In hun boerderijwinkel, de Geitenkeet, is de bekroonde geitenkaas te koop evenals vele andere biologische producten, de meeste van geit of geitenzuivel. De Geitenkeet is een zelfbedieningswinkel waar alleen met Pin betaald kan worden; de openingstijden zijn van 08.00 – 21:00 uur. Het adres is Rijksstraatweg 1, 3956 CH Leersum. 

advertentie
advertentie