Directeur Jos Sleyfer van Heuvelrug Wonen (rechtsvoor), zette de bewoners in het zonnetje.
Directeur Jos Sleyfer van Heuvelrug Wonen (rechtsvoor), zette de bewoners in het zonnetje. Pim Geerts

Huurders 600ste verduurzaamde woning in zonnetje

Wonen

DRIEBERGEN Aan de prinses Beatrixlaan in Driebergen werd op 7 juli de zeshonderdste verduurzaamde woning opgeleverd. Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen, zette daarom de bewoners in het zonnetje.

Van een nieuw dak tot aan nieuwe ramen met HR++ glas: de woning gaat daardoor van Label D naar A. Dat levert een flinke energiebesparing op. Heuvelrug Wonen heeft de afgelopen jaren ingezet op het verduurzamen van haar woningbezit naar gemiddeld label B Dat is inmiddels gelukt. Huurders van achthonderd huurwoningen met Label D of slechter werden aangeschreven. Hiervan zijn er nu zeshonderd woningen verduurzaamd. Er staan nog ongeveer honderd woningen gepland. Huurders betalen een kleine huurverhoging daar staat een flinke energiebesparing tegenover. 

VIER DAGEN De huurder krijgt een totaalpakket aangeboden bestaande uit dakisolatie, vloerisolatie, vervanging glas, spouwisolatie, kier-tochtdichting en mechanische ventilatie. ,,Je merkt direct het verschil, juist nu ook met de warmte, door het geïsoleerde dak dringt de warmte minder snel de woning in”, reageert een bewoonster. Aannemer De Variabele die de verduurzaming uitvoert, is met het totaalpakket gemiddeld ongeveer vier dagen in een woning bezig. 

De woningen aan de Prinses Beatrixlaan en de Koningin Julianalaan in Driebergen zijn aan het einde van de zomer klaar. Daarna verduurzaamt Heuvelrug Wonen dit jaar ook de overige woningen die nog op de planning staan. De komende jaren gaat Heuvelrug Wonen door op de ingeslagen weg. Vanaf 2022 komen de woningen met label C aan de beurt. Ook deze woningen wil Heuvelrug Wonen naar label A of beter brengen. Om dit te bereiken heeft Heuvelrug Wonen vijf jaar uitgetrokken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide 27 sep, 07:06
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28