Residentie zit voor schut achter de ‘tralies’: ‘Het is toch geen gezicht?’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Residentie zit voor schut achter de ‘tralies’: ‘Het is toch geen gezicht?’

11 mrt, 11:30 Wonen
Edith Hazelzet
'Of Ed misschien een banaan lust?' grappen zijn medebewoners over hun buurman achter de tralies, met rechts ervan de glaswand.
'Of Ed misschien een banaan lust?' grappen zijn medebewoners over hun buurman achter de tralies, met rechts ervan de glaswand.

LEERSUM Al jaren is de afscherming van de galerij op de begane grond van de Residentie, achter woonzorgcomplex De Schermerij, onderwerp van discussie. De glazen afscheiding die er uiteindelijk naar tevredenheid van de bewoners werd geplaatst, blijkt ineens niet te voldoen aan brandveiligheidseisen. Nu is er een proef gaande met horizontaal gespannen ijzeren draden, die de bewoners ‘afschuwelijk lelijk’ vinden en hen doen denken aan tralies.

Aanleiding voor het plaatsen van de afscheiding was het gedrag van derden. Midden in de nacht werd er regelmatig belletje getrokken, waardoor de veelal oudere bewoners herhaaldelijk rechtop overeind in hun bed zaten. Bezorgers van pakketten en medicijnen wipten bij voorkeur even snel over het muurtje om direct bij de woningen aan te bellen, in plaats van bij de centrale voordeur van het complex..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.