Huisvesting statushouders steeds groter probleem - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Huisvesting statushouders steeds groter probleem

28 jan, 09:00 Wonen
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Net als een aantal andere gemeenten worstelt Utrechtse Heuvelrug met de huisvesting van statushouders. Omdat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) druk bezig is met het wegwerken van achterstanden, is de taakstelling die de gemeente krijgt opgelegd drastisch verhoogd. ,,Ik weet niet of het ook deze keer gaat lukken om aan de opdracht te voldoen”, zegt burgemeester Frits Naafs.

De komende maanden moeten de Heuvelrugdorpen maar liefst 78 asielzoekers met een verblijfsstatus onderdak brengen. Voor het tweede halfjaar verwacht Naafs eenzelfde aantal. Volgens woonwethouder Rob Jorg (VVD) is dat 2.5 keer zoveel als vorig jaar. Het zal nog een hele dobber worden om voldoende woningen voor die nieuwe Heuvelruggers beschikbaar te maken, denken Naafs en Jorg. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.